30. kolo
16.04.2016 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Hertha BSC 2:1

Hoffenheim pod Julianem Nagelsmannem pokračuje ve zběsilé jízdě za záchranou a připisuje si šesté vítězství z posledních devíti zápasů. Tentokráte výbornou formu celku z Bádenska odnesla ambiciózní Hertha, o níž se ještě nedávno mluvilo jako o již jistém účastníkovi příští sezóny Ligy mistrů. Svěřencům Pále Dárdaie se však v poslední době nedaří a třetí příčku po tomto kole již přepouští Leverkusenu.

Hertha přitom vstoupila do utkání aktivně a hned po třech minutách hry mohla skórovat. Vedad Ibišević, jehož tvář dnes zdobila slušivá maska chránící zlomenou čelist, nasadil jesličky Niklasi Sülemu, proti pozornému Oliveru Baumannovi ovšem neuspěl. Na druhé straně musel dobrý zákrok předvést i Rune Jarstein, když se na něho po parádní průnikové přihrávce řítil sám Mark Uth, který si na norského brankáře nepřišel s dlouho kličkou a následného dorážku pak z brankové čáry vykopl John Brooks.

Do vedení se dostala po půlhodině Hertha. Na centr Pera Skjelbreda si naskočil stoper Niklas Stark a nekompromisně uklidil míč hlavou do pravého horního rohu. Jenomže hosté se z gólu moc dlouho neradovali. Za chvíli totiž využil centru Nadiema Amiriho Fabian Schär a bývalý obránce Basileje srovnal na 1:1. Berlíňané mohli jít do vedení ještě do přestávky, Salomon Kalou ale i za pomoci Süleho teče pouze orazítkoval tyč, později proti němu zase včas z brány vystartoval Oliver Baumann.

Velice při chuti byl dnes Mark Uth a další velkou šanci spálil v 68. minutě, když si pěkně narazil balón se střídajícím Schweglerem, z úhlu však Jarsteina nepřekonal. To se mu povedlo až pět minut před koncem - další povedený roh Amiriho prodloužil Süle na zadní tyč, kde číhal právě zapomenutý Uth a z bezprostřední blízkosti uklidil míč do sítě.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Lahvac-CZ

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Hertha dostane nakladacku!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele