28. kolo
03.04.2016 17:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FC Köln 1:1

Tohohle výsledku budou možná v Hoffenheimu na konci sezony litovat. O záchranu hrající klub sice díky domácí plichtě 1:1 s Kolínem poprvé od 8. kola opustil sestupové příčky, a vzhledem k tomu, že vyrovnávací gól Kevina Vollanda padl až v nastaveném čase, si asi nemůže příliš stěžovat, přesto ale na patře zůstává hořká pachuť - kdyby dnes TSG vyhrálo, mohla být nálada mnohem lepší. Prakticky všichni přímí konkurenti (Darmstadt, Brémy, Augsburg, Frankfurt i Hannover) totiž o víkendu rovněž ztratili..

Opět se potvrdilo, že Hoffenheimu se v této sezoně v nedělních zápasech jednoduše nedaří; nevyhráli ještě ani jediný. Pod mladým koučem Julianem Nagelsmannem navíc doma ztratili vůbec poprvé. Na druhou stranu je fakt, že osmadvacetiletý stratég získal v nové funkci už čtrnáctý bod, což stále znamená rapidní zlepšení oproti předcházející části ročníku; dnešní zápas měl být ale tím, ve kterém domácí nově nabyté sebevědomí definitivně zúročí. Nestalo se.

Hoffenheim přitom nezačal vůbec špatně. Zimní posila Andrej Kramarić si brzy připsal první šanci, jeho rána ale cíl nenašla, a po čtvrthodině hry se herní obraz začínal pomalu otáčet. V závěru první půle už byli Kozlové viditelně lepším týmem a Nagelsmann může děkovat štěstěně, že Anthony Modeste tváří v tvář gólmanovi Oliveru Baumannovi mířil vedle.

Po změně stran domácí zařadili vyšší rychlostní stupeň, stejně jako v první půli jim ale chyběl dostatek důrazu ve finální třetině; Kolín bránil velice dobře a soupeře do šancí jednoduše nepouštěl. Pouze Vollandova střela měla parametry gólové šance, byla ale sražena mimo tři tyče. Jednadvacet minut před koncem tak udeřili disciplinovaně hrající hosté - Jonas Hector narýsoval přízemní pas, který na hranici malého vápna převzal Simon Zoller a přesnou ránou otevřel skóre.

Situaci pro Nagelsmannův tým nakonec zachránil reprezentant Volland v první minutě nastavení. Nejaktivnější muž na hřišti (čtyři střely) si počkal na dorážku po neúspěšné ráně Andreje Kramariće a konečně překonal brankáře Tima Horna. 1:1.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele