24. kolo
02.03.2016 20:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 2:0

Hertha si poradila s Frankfurtem a nadále drží třetí příčku. O tři body před dotírající Borussií Mönchengladbach, která v rámci čtyřiadvacátého kola také vyhrála.

V 5. minutě obral Marco Fabián o balon Vladimíra Daridu a český záložník musel tahat za záchrannou brzdu. Frankfurtští se vehementně dožadovali toho, aby byl vyloučen, nicméně rozhodčí Kircher mu nakonec udělil pouze žlutou kartu. Z následného přímého kopu pálil Huszti pouze do zdi a dorážku nasměroval Fabián nad bránu.

V 15. minutě přihrával Salomon Kalou na Ibiševiće, nicméně s jeho pokusem si Lukas Hradecky bez problému poradil. Ve 34. minutě se historie opakovala - Huszti mířil do tyče a Fabián dorážel. Rozdíl byl v tom, že mexický záložník v tomto případě trefil prostor mezi třemi tyčemi a přinutil Runeho Jarsteina, aby vyrazil míč na roh.

Pět minut před vypršením řádné hrací doby první půle se do vápna dostal Vedad Ibišević, ale Hradecky nadále držel akcie Frankfurtu nad vodou (Mohanem). Hned po změně stran centroval Plattenhardt a Ibiševićovi chyběl jen malinkatý kousek. Jen o minutu později zkoušel Jarsteinovu pozornost Fabián, ale ani tentokrát neuspěl.

Po hodině hry rozehrával Vladimír Darida přímý kop, z něhož se míč snesl na hlavu Niklase Starka a Lukas Hradecky vyrazil na roh, po kterém hlavičkoval nad Mitchell Weiser. Následná akce však už skončila pro domácí tím nejlepším možným způsobem. Salomon Kalou zatáhnul míč do vápna, přiťuknul na jeho hranici Weiserovi a ten trefil naprosto dokonale pod břevno - 1:0.

V 72. minutě se pokusil odpovědět hlavou po Hasebeho centru čerstvě vystřídavší Sonny Kittel, leč těsně to nevyšlo. V 78. minutě už to bylo 2:0. Útočník z Pobřeží slonoviny ve službách celku z hlavního města Německa obešel Carlose Zambrana a střelou do spodního vzdálenějšího rohu brány dal výsledku jeho finální podobu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Lahvac-CZ

Hertha vyhraje o gól

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele