4. kolo
12.09.2015 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Ingolstadt 04 - VfL Wolfsburg 0:0

Skoro přesně tři roky - tak dlouho fanoušci Wolfsburgu neviděli svůj tým opouštět hřiště po bezbrankové remíze. Naposledy se jim to povedlo 14. září 2012 proti Augsburgu. Nyní však byli Vlci nuceni tento pocit oprášit, nováček z Ingolstadtu totiž udržel jejich (překvapivě jalovou) ofenzivu na uzdě a připisuje si první domácí bod v bundesligové historii..

Hosté sice vstupovali do utkání na pozadí nejlepšího startu ve své bundesligové historii, dnes jim však chyběla vepředu plynulost a hlad po gólech; jejich hra v útočné třetině by určitě snesla výrazné zlepšení, zvláště před začátkem skupinových bojů Ligy mistrů. Zároveň se však nedá jednoduše říct, že by Vlci zahodili dva body - Ingolstadt nehrál vůbec špatně a historický úspěch si zasloužil.

Kouč VfL Dieter Hecking přivítal v sestavě dva nováčky - na poslední chvíli loňský vicemistr posílil o Danteho a Juliana Draxlera, a oba borci zanechali na hřišti poměrně výrazný dojem. To platí zejména pro Danteho, který hrál opravdu jako z partesu a hned od úvodních minut suverénně ničil náznaky domácích útoků. Největší šanci prvního dějství však měl Bas Dost, který se dostal ke střele po chybě Marvina Matipa, míč ale zakroutil těsně vedle tyče.

Na první střelu na bránu si diváci v Audi-Sportparku museli počkat až do druhého poločasu. Na svědomí ji měl domácí Roger, který v dobré pozici napálil navrátilce v brance Vlků Diega Benaglia. Na druhé straně jeho kolega Ramazan Özcan, stále jediný gólman tohoto ročníku Bundesligy, který ještě neinkasoval, musel zasahovat proti nebezpečnému projektilu snaživého Draxlera.

Hosté v úvodní čtvrthodině po změně stran zaměstnali Özcana hned šesti střelami - statisticky bylo právě toto krátké období jednoznačně nejzáživnější částí zápasu. Nováček však odolal. Se svými pokusy neuspěli kromě Draxlera ani Dost a Luiz Gustavo, a když se v závěru nedokázali prosadit ani střídající forvardi Nicklas Bendtner s Maxem Krusem, mohli domácí Bavoři (zejména díky své pečlivé obraně) nakonec slavit důležitý bod.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele