7. kolo
27.09.2015 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 1:1

Za poslední rok se Hertha s Frankfurtem střetla potřetí a opět z toho vzešla remíza. Výsledek 1:1 zařídil osm minut před koncem Vladimír Darida, který si připsal svou první bundesligovou trefu v novém působišti. Český záložník tak dokázal odpovědět na gól Alexandera Meiera z prvního dějství.

Frankfurt šel brzy do vedení, nejprve však musel přečkat dvě obrovské příležitosti berlínského klubu. Na svědomí je měl Vedad Ibišević - letní posila ze Stuttgartu. Bosenský kanonýr si ve 14. minutě naběhl na centr z levé strany a jen vynikající reflexivní zákrok Lukáše Hradeckého uchránil Eintracht od inkasování. Po následném rohovém kopu Daridy další zakončení Ibiševiće zastavila až branková konstrukce.

Byli to ale svěřenci Armina Veha, kteří se prosadili po rohu. Marc Stendera našel centrem od praporku hlavu Marca Russe, jenž ještě míč prodloužil za sebe, kde už číhal tradiční kanonýr Alexander Meier a střelou k levé tyče otevře skóre.

Stendera pak svou vytříbenou kopací technikou potvrdil ještě jednou. Tentokráte se opřel do balónu po přiťuknutí Meiera z nějakých pětadvaceti metrů a jeho projektil rozezvučel břevno. Po změně stran konečně skóroval aktivní Ibišević, radost mu ale překazil pomezní, který odmával milimetrový ofsajd.

Vyrovnání se Stará dáma dočkala až v 82. minutě. Vladimír Darida se se štěstím dostal k přihrávce Alexandera Baumjohanna a tváři v tvář Hradeckému nezaváhal. Odchovanec plzeňské Viktorie prokazuje, že z českých hráčů má momentálně v Bundeslize zřejmě nejsilnější pozici, po gólu v DFB-Pokalu se trefil v ligové soutěži a uzavřel na konečných 1:1.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
GarethBaleCZ

Vláďa

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele