33. kolo
07.05.2016 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Borussia Dortmund 1:0

Premiérovou ligovou porážku v roce 2016 si připsala Borussie Dortmund, která překvapivě padla na půdě zachraňujícího se Frankfurtu. Pro ekipu Thomase Tuchela tato prohra v konečném součtu příliš mnoho neznamená, neboť Bayern by tak či tak při svém dnešním vítězství získal mistrovský titul, pro Eintracht mají však nečekané tři body cenu zlata.

Domácí začali před zaplněnou Commerzbank-Arenou aktivně a skórovat mohl již v 9. minutě Luc Castaignos, po příhře od Szabolcse Husztiho ovšem pouze nechal vyniknout pozorného Romana Bürkiho. Ne tak o pět minut později, kdy Huszti rozehrál rohový kop na krátko na Hasebeho, na jehož centr si naběhl Stefan Aigner a Bürki se za jeho přesnou hlavičkou jenom ohlédl.

Dortmund málem záhy přispěchal s odpovědí, Marco Reus dostal dlouhý pas za obranu, na hranici penalty přihrál úplně volnému Pierru-Emerickovi Aubameyangovi, gabonský útočník ale vysoko přestřelil a v dnešním utkání ke svým dosavadním pětadvaceti bundesligovým zásahům žádný další nepřidal.

Hosté z Vestfálska svého soupeře zejména ve druhém poločase jednoznačně přehrávali, obětavá defenziva včele s výtečným Lukášem Hradeckým ale dokázal odolat. Během velkého závaru se neprosadili Kagawa ani Mchitarjan a arménský záložník nedokázal skórovat ani v závěru hlavou po výborném centru Marcela Schmelzera.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele