26. kolo
12.03.2016 18:30 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Werder Brémy 5:0

Ne, Allianz Arena opravdu není místem zaslíbeným pro fotbalisty Werderu Brémy. Ačkoliv do dnešního utkání nastupovala družina trenéra Vikotra Skripnika povzbuzena o dvě vysoká vítězství v řadě, na půdě Bayernu schytala opět velký debakl. Při posledních čtyřech návštěvách si odsud odvezla porážky 4:1, 6:1, 5:2 a 6:0, dnes padla pro změnu 5:0. Dvakrát se trefili Thiago Alcantara a Thomas Müller, jeden gól přidal Robert Lewandowski.

Bavoři na svého soupeře vlítli od úvodních minut a hostující zadáci nevěděli, kam dřív skočit. Aktivitou hýřil především Kingsley Coman, jenž stál také u zrodu první branky zápasu. Na pravém křídle dokázal odcentrovat přes Öztunaliho a nabíhající Thiago Alcantara z malého vápna překonal bezmocného Felixe Wiedwalda.

Werder pak přežil několik příležitostí Bayernu a inkasoval znovu až po půlhodině hry. Tentokráte v šestnáctce obelstil Santiaga Garciu a jeho centr usměrnil do sítě z voleje Thomas Müller. Obhájci titulu Brémy přehrávali opravdu výrazným způsobem, hráči v bílozelených dresech dnes plnili spíše úlohu sparingpartnera a nepomohlo jim ani dvojnásobné střídání o poločasové přestávce.

Další gól přišel v 65. minutě - Thiago rozehrál roh netradičně přímo na Francka Ribéryho čekajíce na hranici velkého vápna, francouzský záložník se přímo z voleje opřel do míče, tuto dělovku sice ještě Wiedwald dokázal vyrazit, avšak pouze na kopačky Thomase Müllera, jemuž dorážka nedělala problémy - 3:0.

Nemohoucnost celku ze severu Německa podtrhuje i fakt, že za celé druhé dějství vůbec nevystřelili směrem k brance strážené Manuelem Neuerem. Naopak Bayern vypálil celkem dvacetkrát, přičemž další dva přesně zásahy si schoval až na závěrečnou pětiminutovku. V 86. minutě spáchal obrovskou hrubku Álex Gálvez, nabídl samostatný nájezd Lewandowskému a polský kanonýr nepohrdl.

Konečnou podobu dostalo skóre v 90. minutě. Nezastavitelný Coman snadno pláchl Ulissesu Garciovi, přihrál Thiagovi a odchovanec Barcelony z bezprostřední blízkosti prostřelil Wiedwalda. Po dvou ligových zápasech bez výhry se zdá, že je Bayern zpět na správné vlně

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
Bastaron

4:0

Reagovat
Jardman

1:0 a nuda jak šik.

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 BAYERN

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele