2. kolo
22.08.2015 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 1:1

Krásné utkání sehráli fotbalisté Kolína a Wolfsburgu, kteří se nakonec po zásluze rozešli remízou 1:1. Zejména závěrečné minuty nabídly hotové drama - poté, co Bendtner šest minut před koncem vynuloval trefu domácího Zollera, viděli diváci ještě několik velkých šancí. Skutečnými hrdiny byli dnes oba gólmani, Timo Horn a Koen Casteels..

Naopak pokud bychom měli vyhlásit smolaře zápasu, byl by to kolínský forvard Anthony Modeste. Mohutný Francouz měl hned několik velkých šancí, nakonec však vyšel naprázdno; tu první zahodil hned v 6. minutě po chytré přihrávce Vogta, když ve skvělé pozici těsně nedosáhl na míč. Domácí však dlouho litovat nemuseli, po půlhodině hry totiž šli do vedení: Modeste se tentokrát převtělil do role asistenta, sklepl balon Zollerovi a ten z první parádním lobem překonal Casteelse.

Belgický gólman by se mezi tyčemi Vlků vůbec neobjevil, nebýt zranění kapitána a neotřesitelné jedničky Diega Benaglia; svoji šanci však vzal pořádně za pačesy a ve druhé půli deptal domácí útočníky výbornými zákroky. Ve 47. minutě takto včasným a obětavým výběhem zamezil Zollerovi ve zdvojnásobení gólového účtu. Po hodině hry pak pokračoval Modesteho festival zahozených šancí: dvakrát krátce po sobě se dostal do zakončení, Belgičan byl ale neprůstřelný.

Také mladý Horn v domácí kleci však nezahálel. Psala se 65. minuta, když se ve vápně zmocnil míče Bas Dost a bez přípravy vypálil; obrana Kozlů jeho střelu tečovala, takže brankář měl spoustu práce, nakonec však konečky prstů balon vytlačil. O pět minut později pak znovu selhal Modeste, jeho akrobatické zakončení opět zlikvidoval Casteels. Souboj těchto dvou borců byl dnes skutečně jednostranný.

Vyrovnávací trefu přinesla až 84. minuta - a postaral se o to nikdo jiný než Nicklas Bendtner. Heckingův žolík si naběhl za obranu a vypálil, Horn dokázal míč pouze vyrazit, a z dorážky už dánský kanonýr nezaváhal. Kdo by však předpokládal, že tímto je zápas u konce, šeredně by se mýlil - skutečné drama totiž teprve začínalo.

Po vypršení základní hrací doby rozehrávali Kozlové nadějný přímý kop, míč se dostal až ke Gerhardtovi a tomu zbývalo pouze tváří v tvář propálit Casteelse. Ten byl ale pevně rozhodnut si svůj titul nejlepšího muže zápasu uhájit. Jen o pár vteřin později postupoval na druhé straně v samostatném úniku Kevin De Bruyne, míč si ale předkopl příliš daleko a Horn jej včasným výběhem vychýlil z ideální pozice; finální střela byla nakonec zblokována. Ještě v páté minutě nastavení pak Naldo poslal hlavou Rodriguezův pas do břevna. Třetí gól tak nakonec nepadl a oba týmy získávají po bodu.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jasna plichta !!!

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele