23. kolo
01.03.2015 17:30 CET
3 : 5
(3:2)

Reportáž

Werder Brémy - VfL Wolfsburg 3:5

VfL Wolfsburg v nádherném zápase i díky třem vstřeleným brankám během pěti minut přehrál Weder Brémy. Domácí tedy poprvé v novém roce prohráli, zatímco hosté si s přehledem udržují druhé místo v tabulce.

O úvodní trefu utkání se už v 9. minutě postaral domácí Zlatko Junuzović poté, co mu z pravé strany vápna naservíroval balon před okrytou klec Levin Öztunali - 1:0. Jenže vyrovnání přišlo na pořad dne už o minutu později. Marcel Schäfer, jenž před první trefou zápasu chyboval, nacentroval z levé strany hřiště před branku, kde nepříliš šikovně zasáhl Raphael Wolf. Odražený balon tedy bez problémů sebral Daniel Caligiuri, a protože nic neuspěchal, skóroval - 1:1.

Šest minut poté se znovu dočkali hráči Werderu. Öztunali centroval z pravé strany a míč za Diega Benaglia z voleje uklidil v malém vápně stojící Franco Di Santo - 2:1. Vedení ale svěřencům Viktora Skrypnyka vydrželo jen dvě minuty. Pak totiž zakončil rychlou akci v podstatě na jeden dotek po přihrávce De Bruyneho mladíček Maximilian Arnold - 2:2.

Osmadvacátá minuta přinesla pátý gól zápasu. Po rohovém kopu se kulatý předmět odrazil k Felixi Kroosovi, jenž zpoza velkého vápna vypálil směr Benagliova brána. U tyče stál obránce Vieirinha a zasáhnul tak nešikovně, že střelu tečoval do vlastní brány. Přitom kdyby byl býval vůbec nezasáhl, balon by zcela jistě zamířil mimo.

Do konce poločasu tedy svítil na ukazateli výsledek 3:2. Jenže už po deseti minutách hry v půli druhé měli hosté spoustu důvodů k oslavám. Osmačtyřicátá minuta - Dostovo vyrovnání. De Bruyne mu poslal přihrávku do maximálně vyhovujícího prostoru. A to by bylo, aby takový kanonýr nedal - 3:3. Jednapadesátá minuta - Dostova druhá trefa v zápase.

A opět pod ní byl podepsán belgický reprezentant Kevin De Bruyne. Celá situace se odehrála jako přes kopírák - přihrávka z pravé strany a přesné zakončení. Souhra obou borců skutečně obdivuhodná. A ještě to nebylo všechno, protože v 53. minutě dokonal nepovedený vstup do druhého poločasu svou druhou přesnou trefou i Caligiuri. Po Dostově přihrávce dostal balon za Wolfova záda, tentokrát pravačkou - 3:5.

Potom se ještě o další "vlastenec" málem postaral Junuzović, ale i tak mohl být trenér Wolfsburgu Dieter Hecking po utkání spokojený. Jeho tým má tedy nadále osmibodovou ztrátu na vedoucí Bayern Mnichov a desetibodový náskok na třetí Borussii Mönchengladbach. V příštím kole na Vlky čeká další atraktivní duel s Augsburgem, zatímco deváté Brémy pocestují na Mage Solar Stadion ke střetnutí s předposledním Freiburgem.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0.7

Reagovat
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele