31. kolo
02.05.2015 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Eintracht Frankfurt 1:0

Téměř vyprodaný Weserstadion v Brémách viděl pouze jednu jedinou branku. Domácí příznivce to však příliš nemrzelo, jelikož spadla do té správné sítě.

Na místo činu se vrátil Thomas Schaaf. Současný lodivod Eintrachtu Frankfurt, jenž ve čtvrtek oslavil čtyřiapadesátiny, je v podstatě legendou klubu z hanzovního města. Coby hráč nikde jinde nehrál a jako trenér A týmu se loučil před dvěma lety. Není divu, že mu místní připravili opravdu velice vřelé přivítání. Davie Selke vůči němu ale ve druhém poločase už tak vstřícný nebyl.

Jenže to jsme poněkud předběhli dobu, neboť o úvodní příležitost se postaral hostující Sonny Kittel, který měl před sebou už jenom bránkáře Koena Casteelse, zaskakujícího za jinak stabilní jedničku Raphaela Wolfa. Zápasová nevytíženost byla na mladém Belgičanovi znát, protože nedlouho poté se dopustil chyby, kterou málem potrestal Kittel, avšak svěřenec Viktora Skripnika stačil nebezpečí na poslední chvíli zažehnat.

Trvalo to přes dvacet minut, než o sobě dala vědět ofenziva Werderu. Jmenovitě se třinácti góly nejlepší střelec Franco Di Santo, ovšem jeho hlavička směřovala nad branku. Ani po změně stran se argentinský forvard neprosadil. Přišel totiž pouze s jedinou střelou, kterou Kevin Trapp bez větších nesnází kryl.

V 66. minutě jej tedy musel zastoupit Davie Selke. Po přímém kopu prodloužil balon hlavou Assani Lukmya. A to tak, že se záhy odrazil od hrudi dvacetiletého útočníka do brány - 1:0. I šťastné trefy se počítají a fandové Werderu mohli být opět naštvaní, že ještě donedávna jejich oblíbenec míří po sezoně do RB Lipsko. Klubu, který stále bojuje o postup do Bundesligy.

Syn etiopského otce a české matky se mohl prosadit ještě jednou, ale Trapp jeho pokus vyrazil na břevno a Di Santo si s poměrně snadno vyhlížející dorážkou neporadil podle představ. Nicméně domácí celek to mrzet nemuselo, protože nyní mu - i díky zaváhání Hoffenheimu v duelu s Dortmundem - schází na pohárovou Evropu jeden bod a stejný počet míst.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Sw!fty

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele