1. kolo
23.08.2014 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - FC Augsburg 2:0

Hoffenheim vstoupil do boje o poháry tím nejlepším možným způsobem - nebezpečný Augsburg před vlastním publikem udolal v poměru 2:0. Velký den to byl zejména pro útočníka Ádáma Szálaie, který hned na začátku své nové kariérní mise otevřel svůj střelecký účet.

Jen pár desítek vteřin nato definitivně uzavřel skóre Tarik Elyounoussi a připravil tak hostům další nepříjemnou srpnovou zkušenost; tou první byla prohra v domácím poháru minulý víkend. Augsburg se sice alespoň zvedl po přestávce a soupeře zatlačil, to už však bylo příliš pozdě.

Hoffenheim začal zápas mnohem sebevědoměji; není divu, on sám ve svém pohárovém klání rozstřílel soupeře devíti brankami. Na druhou stranu je nutno říct, že kanonádu organizoval zejména pětigólový Sven Schipplock, který se dnes do základní sestavy ani nevešel. Jeho roli tak musel převzít Szálai, který si okamžitě začal rozumět s novým parťákem Robertem Firminem.

Právě kombinace těchto dvou šikulů poprvé odemkla tuhou hostující defenzivu, která sice rozhodně nebyla bezchybná, ale alespoň držela pohromadě. Tedy až do doby, než si na ni "posvítili" Szálai s Firminem; druhý jmenovaný poskytl skvělou přihrávku a maďarský forvard tak dostal stoprocentní gólovku jako na stříbrném podnose.

Samozřejmě nezaváhal, což platí i o podobné situaci o pouhé dvě minuty později - další skvělý Firminův pas tentokrát našel Elyounoussiho, který suverénně obešel gólmana Marwina Hitze a pohodlně zakončil z nějakých 11 metrů. Asi největší radost však mají v Hoffenheimu z obranné činnosti - loni druhý "nejpropustnější" celek celé ligy najednou šlape jako hodinky. Augsburg sice s přibývajícími minutami tlačil a tlačil, nicméně domácí hráli možná až překvapivě chytře, drželi soka na uzdě a výhru si určitě zasloužili.

Snad jedinou skutečnou odpovědí ze strany bavorského celku byl pokus Markuse Feulnera, bývalý hráč mnichovského Bayernu a Norimberku ale nemířil přesně, a tak se Augsburg musí hned zkraje sezony spokojit s nepříjemnou porážkou. Naopak v Sinisheimu skvěle odstartovali misi s názvem "pouť do pohárové Evropy"..

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele