4. kolo
20.09.2014 15:30 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Schalke 04 - Eintracht Frankfurt 2:2

Velmi zajímavé utkání bylo k vidění mezi Schalke a Frankfurtem, zrodily se dva rozdílné poločasy. V tom prvním se urodilo mnoho vyložených šancí a také hned tři branky, v tom druhém se naopak přiostřilo a rozhodčí Markus Schmidt nakonec udělil hned tři červené karty. Do utkání mnohem lépe vstoupili hosté, kteří už ve 25. minutě vedli 2:0, avšak pět minut před přestávkou domácí snížili a pět po ní dokonce vyrovnali.

Schalke tak nenavázalo na velmi cenný bod v Lize mistrů na půdě londýnské Chelsea a po čtyřech kolech v Bundeslize je bez výhry, se dvěma body se krčí na šestnáctém místě. Eintracht naopak vybojoval cenný bod a s pěti body je na jedenáctém místě. Český útočník Václav Kadlec v hostujícím dresu začal na lavici náhradníků a do utkání nakonec nenastoupil. Frankfurt měl velmi dobrý start a už po čtvrthodině hry se dostal do vedení.

Po nepovedeném rohovém kopu byl nakonec míč tečován a brankář Fährmann ho dokázal vytěsnit pouze do strany k volnému Alexandru Meierovi, který svou přízemní ranou propálil vše, co mu stálo v cestě. Po dvaceti minutách hry mohli hosté svůj náskok navýšit, když Chandler napřáhl z velké dálky a svou šajtlí kroutil balón do horního růžku, ten ale nakonec přeci jen skončil těsně nad horní tyčkou.

Po necelých pětadvaceti minutách předvedl skvostnou individuální akci Marco Russ. Ten si obhodil dva hráče a dostal se až do pokutového území, kde střelou přes obránce poslal balón přesně ke vzdálenější tyči, gólman Fährmann byl naprosto bezmocný. Po půl hodině hry nevyužil zaváhání jednoho z obránců domácí Meyer, který v pokutovém území vypíchl balón jednomu z protihráčů a poté zamířil o pár decimetrů vedle vzdálenější tyče.

Schalke se dočkalo snížení ve 40. minutě. Ještě předtím se dostal do pokutového území Julian Draxler a snažil se z levé strany odcentrovat. I když se mu to nepovedlo, tak trefil ruku Medejoviče a byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil Maxim Choupo-Moting a drzým dloubákem doprostřed branky prostřelil Trappa, ten se natahoval marně. Pět minut po přestávce Schalke dokonce vyrovnalo, když si po krásném pasu Choupo-Motinga z levé strany do středu pokutového území naběhl Draxler a hlavou nedal Trappovi žádnou šanci na úspěch.

Další průběh utkání výrazně ovlivnily červené karty. Nejprve po hodině hry odešel předčasně do sprch Kevin-Prince Boateng po druhé žluté kartě. O deset minut později hráli domácí již v devíti. Po souboji na polovině Eintrachtu kopl Draxler přímo do kolena protihráče a naprosto zbytečně dostal rovnou červenou kartu. Schalke se ale i v této početní nevýhodě dobře bránilo a soupeře do ničeho nepustilo. Pět minut před koncem uviděl druhou žlutou kartu hostující Medejovič a byl tedy třetím vyloučeným hráčem, na výsledku se nic nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele