22. kolo
21.02.2015 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

SC Freiburg - TSG Hoffenheim 1:1

Freiburg zmeškal perfektní šanci vymanit se ze sestupové zóny, když doma v bádensko-württemberském derby pouze remizoval s Hoffenheimem 1:1. Domácí sice poslal do vedení Emmanuel Hohn, o dělbě bodů ale nakonec rozhodl Kevin Volland.

Mrzutý večer pro svěřence Christiana Streicha pak dokonala situace z nastaveného času, kdy se po červené kartě poroučel ze hřiště frustrovaný Marc Torrejón. Úvodní minuty přitom nenapovídaly tomu, že se hraje prestižní derby o pověstných šest bodů; až po čtvrthodině hry se k první střele propracoval hostující Anthony Modeste, gólman Roman Bürki si však se situací pohodlně poradil.

Nepřekvapí proto, že úvodní trefa zápasu přišla ze standardní situace. K rozehrání přímého kopu se postavil Jonathan Schmid, který nacentroval na zadní tyč na číhajícího Hohna; tomu pak stačilo z rohu malého vápna usměrnit balon do rohu branky. Kombinace Schmida s Hohnem málem přinesla Freiburgu i druhý gól, tentokrát však včas zasáhl bránící Sebastian Rudy.

A o dvě minuty později už domácí zahozené šance hořce litovali - Modeste nahrál Vollandovi, který napřáhl z pořádné dálky a přesnou dělovkou k tyči vyrovnal na 1:1. Bürki byl proti jeho ráně bezmocný. Hoffenheim mohl dokonce otočit, když krátce po změně stran vyzval Firmino ke skórování Modesteho, ale francouzský forvard nedokázal míč ideálně zpracovat.

Někdejší útočník Bordeaux neuspěl ani v další šanci z 69. minuty; to už TSG na hřišti poměrně jasně dominovalo. Skutečných gólových příležitostí si však diváci v ochozech Dreisamstadionu příliš neužili. Jelikož Hoffenheim nedokázal po změně stran přetavit svoji převahu ve druhý gól, přišla sedm minut před koncem řada na domácích, Felix Klaus ale smolně trefil pouze tyč. O závěrečné vzrušení se tak musel postarat Torrejón, jehož ostrý zákrok na Elyounoussiho byl oceněn přímou červenou kartou.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele