11. kolo
08.11.2014 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - Schalke 04 2:0

Počáteční nadšení začíná slábnout a na povrch vystupují první závažné otazníky - asi takto by se dala shrnout aktuální forma Schalke pod vedením nového kouče Roberta Di Mattea. Italský stratég, který s Chelsea vyhrál Ligu mistrů, totiž zatím ve svém novém působišti nezískal venku ještě ani bod..

Königsblauen byli ve Freiburgu papírovým favoritem, nicméně konečné skóre 2:0 hovoří jinak. Domácí tak potvrdili zlepšenou formu, vyhráli podruhé v řadě a vzdálili se od sestupové zóny; Di Matteovo Schalke si naopak připsalo po neúspěchu v Lize mistrů na Sportingu další venkovní porážku a na čelo tabulky nadále ztrácí.

Pro hostující fanoušky je situace o to horší, že výsledek byl naprosto zasloužený - Freiburg svého soka k ničemu nepustil a zápasu jasně dominoval. První branku obstaral Christian Günter, pro nějž šlo o premiérový zásah v současném dresu; to ještě domácím pomohlo i štěstí, respektive šťastný odraz Mehmediho centru, díky němuž se míč odrazil přímo Günterovi do cesty. Brankář Ralf Fährmann si s jeho střelou poradit nedokázal.

Skutečnou suverenitu však předvedli domácí až ve druhé půli - jako by si uvědomovali statistiku, která říká, že zatímco Freiburg ještě letos neprohrál utkání, v němž vedl, Schalke nedokázalo ani jednou otočit. Kdo od Königsblauen čekal adekvátní reakci, nedočkal se - naopak domácí mohli zvyšovat po ráně Jonathana Schmida, kterou Fährmann s námahou vyrazil na břevno.

Svěřenci Christiana Streicha však této šance nakonec litovat nemuseli; pojistit náskok se jim podařilo i tak. Schmid si tentokrát seřídil mířidla přesněji a nádhernou ránou vymetl levou šibenici Fährmannovy brány. Roberto Di Matteo tak má před reprezentační pauzou hodně o čem přemýšlet..

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele