3. kolo
14.09.2014 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - FC Augsburg 0:1

Jediná úspěšná rána Raúla Bobadilly stačila Augsburgu k ukořistění překvapivé výhry na půdě Frankfurtu. Svěřenci Markuse Weinzierla se tak odlepili od tabulkového dna a připravili silnému soupeři první porážku v sezoně.

Že to bude mít na Eintrachtu těžké, musel Weinzierl vědět od začátku; to však rozhodně neznamená, že by se této výzvy zalekl, naopak. Se Saschou Möldersem a Raúlem Bobadillou v útoku a Halilem Altintopem za nimi vyběhli augsburští do zápasu s ofenzivní taktikou, která jim ve 3. kole zajistila šokující bod s Dortmundem. A také dnes se jejich přístup od začátku vyplácel, zejména díky Möldersovi, v úvodních 20 minutách nejlepšímu muži na hřišti.

Přesto však první velká šance proběhla na druhé straně - rána Takashiho Inuie však byla odkloněna na roh. Frankfurt se následně dožadoval penalty po údajném faulu na Václava Kadlece, hrálo se ale dál. Český útočník pokoušel štěstí také nepovedenou ránou zdálky a efektní patičkou po Seferovićově pasu; to už domácí podle očekávání přebírali iniciativu.

Augsburg se však nikdy nesnížil k pouhému bránění a další šanci měl Bobadilla, s jehož pokusem si musel poradit gólman Kevin Trapp. Argentinský útočník pak dokonce dostal míč do branky, byl však v ofsajdovém postavení; první půli z jeho strany uzavřela ještě jedna nepříjemná střela a Trappův zákrok. Poslední akci úvodního dějství si v podobě nepodařené hlavičky připsal Ragnar Klavan.

Po změně stran nastoupili hosté snad ještě ofenzivněji a proti Tobiasi Wernerovi musel opět zasahovat pohotový domácí gólman (nevyšla ani dorážka, kterou z brankové čáry odklízel Constant Djakpa). Frankfurtu se v defenzivě příliš nedařilo, což se následně potvrdilo u jediné gólové akce zápasu - Bobadilla vtrhl do vápna, vypálil nekompromisně k zadní tyči a od ní se míč odrazil do sítě.

V závěru se mezi domácími příznivci začal ozývat pískot, to když další velkou šanci zahodili Altintop s Wernerem. Kouč Eintrachtu Thomas Schaaf ve snaze zvrátit vývoj utkání vyslal na trávník Alexandera Meiera, což fanoušci sice ocenili, ale Augsburg si už cenné vítězství pohlídal. Dokonce ještě prostřednictvím Wernera nastřelil jednu tyčku.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec v základu a ještě k tomu celý zápas , jak si s tím poradil?

Reagovat
david_villa7

zahrál slušně + za stavu 0:0 na něho byl jasný faul na penaltu, kterou bohužel pro fotbal neviděl jen sudí.

Reagovat
Sw!fty

Hrál nejspíš podhrot (což mu nesedí) a ještě k tomu prohra - myslím, že příští týden už zase jen lavice...

Reagovat
david_villa7

Hrál na křídle, nějaké nepřesnosti tam byli, ale byl možná nejnebezpečnějším hráčem Frankfurtu minimálně tedy zastínil nevýrazného Piazóna který se ploužil na druhé straně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele