23. kolo
28.02.2015 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Schalke 04 3:0

Borussia Dortmund je definitivně "zpět". Svěřenci Jürgena Kloppa dnes opanovali ostře sledované derby proti Schalke a po výhře 3:0, již čtvrté ligové v řadě, nadále stoupají tabulkou. Nebýt skvělého výkonu hostujícího gólmana Timona Wellenreuthera, mohli si Königsblauen odvézt ještě větší příděl..

Dlouho to dokonce vypadalo, že Wellenreuther svému týmu navzdory jasné převaze BVB vychytá bod; vítěznou branku vstřelil Aubameyang až v 78. minutě, načež prakticky okamžitě pojišťoval Mchitarjan. Smolař Marco Reus, který v průběhu utkání zahodil celou řadu šancí, se nakonec také dočkal, když v závěru zvyšoval na konečných 3:0.

Domácí postrádali zraněného Piszczeka a čerstvě také Sokratise, příliš jim to však vadit nemuselo - většina akce se totiž odehrávala na opačném konci hřiště. Mladík Wellenreuther, který chytal své první derby, se oháněl už od začátku; v první šanci zasahoval kolenem proti ráně Aubameyanga, uspěl i proti pokusu Nuriho Sahina. Když už udělal chybu a vyběhl proti Aubameyangovi příliš daleko, měl i trochu štěstí; gabonský útočník totiž jeho zaváhání nevyužil.

Právě Aubameyang byl spolu s Reusem nejaktivnějším mužem na hřišti; jen tito dva stihli do poločasu donutit brankáře Schalke k dalšímu zásahu, trefit břevno a minout branku o pár centimetrů. Hosté šli o pauze do kabin stále za stavu 0:0, ale ani sami netušili, jak je to vůbec možné.

Druhou půli zahájilo další kolo souboje Reus vs. Wellenreuther, opět se šťastným koncem pro hostujícího gólmana. Domácí fanoušci začínali být frustrovaní - jejich tým na hřišti jasně dominoval, ale strážce soupeřovy klece byl zkrátka neprůstřelný. Až dvanáct minut před koncem se konečně dočkali. Aubameyang se k míči dostal se štěstím, svoji střelu ale tentokrát umístil přesně ke vzdálenější tyči (a vedoucí gól následně oslavil s maskou Batmana).

Kletba byla prolomena, a do konce utkání ještě Borussia přidala další dvě trefy - Mchitarjan přesně zakončoval po Gündoganově pasu z pravé strany, a dočkal se i velmi dobře hrající Reus. Naopak Wellenreuther si v závěru trochu zkazil renomé; u druhé a třetí branky nemohl mít rozhodně čisté svědomí. Konečný výsledek však průběhu utkání odpovídal.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
REPLIKATOR

Souboj o LM. 3:1 pro domácí

Reagovat
smazaný uživatel

Ani nahodou, pres tenhle beton horko tezko prosel bayern i real madrid. Padnou max 2 goly, remiza nebo vyhra o gol.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak tohle jsem já přesně čekal

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď vyhráme ale tento štýl akým hrá Schalke nám nesedí.

Reagovat
bayern987

Reus, Auba 2:1 Huntelaar.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 oplatíme jim to

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele