5. kolo
24.09.2014 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - FC Augsburg 1:0

Žádná hitparáda to nakonec nebyla, ale v tuto chvíli je pro Leverkusen nejdůležitější, že po krušném týdnu vyplněném dvěma prohrami konečně urval tři body. Augsburg porazil doma 1:0 díky jediné brance Heung-Min Sona.

Korejský forvard se v deštěm zmáčené BayAreně prosadil ve 33. minutě; šlo o jeho druhý gól sezony. Augsburg předvedl sympatický výkon a ve druhé půli se hnal za vyrovnání, Bayer si ale zaslouženou výhru nakonec pohlídal. Utkání nabídlo atraktivní fotbal s šancemi na obou stranách.

Tu první si připsal už po pěti minutách Stefan Kiessling, který se vrátil do sestavy poté, co ho kouč Roger Schmidt o víkendu proti Wolfsburgu nechal odpočívat; jeho střelu však hostující obrana zblokovala a finální slovo měl nakonec bek Paul Verhaegh. V úvodu zápasu měli domácí herní převahu, zatímco Augsburg zůstával zatažený v defenzivě a soustředil se na brejky. Když už však svěřenci Markuse Weinzierla zaútočili, stálo to zato - Sascha Mölders a Tobias Werner hlavičkovali z nebezpečných pozic mimo. Na druhé straně pak zmařil šanci Karima Bellarabiho zdvižený praporek pomezního.

Herní rytmus Augsburgu trochu rozhodila vynucená změna po půlhodině hry, kdy zraněného Mölderse musel nahradit Caiuby, a další pohroma měla přijít krátce nato - Roberto Hilbert skvělým pasem překonal hostující obranu, míč zpracoval Son a placírkou překonal gólmana Marwina Hitze. Na konci první půle se pak kvůli vytrvalému dešti dokonce muselo dočasně přerušovat, to však ani jeden z týmů neodradilo od dalších ofenzivních výletů; Son ve snaze zdvojnásobit svůj gólový účet zakroutil střelu těsně vedle Hitzovy pravé tyče, střídající Caiuby na druhé straně trefil hlavou náruč brankáře Bernda Lena.

Augsburg se nejblíže vyrovnání ocitl po další šanci Caiubyho - Brazilec zpracoval chytrý pas Raúla Bobadilly, Leno však byl připravený a rodící se pohromu včas zažehnal. Ani Hitz se nenechal zastrašit a skvěle vychytal Kiesslinga. S blížícím se koncem zápasu se už hrálo vyloženě nahoru dolů, žádný ze střelců však neuspěl: Essweinův nebezpečný pas po rohu odklidil Hilbert, Kiessling nedokázal vyslat do stoprocentní šance Josipa Drmiće, a v závěru ještě Leno zlikvidoval Essweinovu střelu. Sonova trefa tak nakonec domácím stačila k těsnému (a důležitému) vítězství.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip x2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele