15. kolo
07.12.2013 15:30 CET
0 : 7
(0:3)

Reportáž

Bayern zničil Werder Brémy sedmi brankami

Čtyřicet zápasů v řadě (co se týče Bundesligy) hledá Bayern Mnichov přemožitele. Že nemá v celém Německu v současnosti příliš mnoho vyzyvatelů, potvrdil také v sobotním utkání proti domácímu Werderu Brémy, kterému nadělil debakl sedmi branek.

Bayern Mnichov zavítal na Weserstadion bez několika klíčových hráčů, mimo jiné nemohli do utkání zasáhnout Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger či Arjen Robben. Podle výsledku ale můžeme soudit, že na hře mnichovského týmu není jejich absence vůbec znát. Svěřenci trenéra Pepa Guardioly vládnou německé elitní soutěži i po patnáctém kole, navíc mají k dispozici velmi zajímavé skóre 39:7! Robin Dutt má naproti tomu mnohem více důvodů k zármutku - Werderu patří až čtrnácté místo.

Šest různých střelců se zapsalo do střelecké listiny a minimálně jeden z nich neslavil. Pojďme si ale krátce shrnout, jak vůbec došlo k tak vysokému výsledku. Na dnešní utkání nebude domácí brankář Raphael Wolf rozhodně vzpomínat v dobrém. To se mu pokoušel zdůraznit již po pěti minutách Mario Götze, který pronikl až na malé vápno a Wolf musel předvést první těžký zákrok. Na druhé straně musel zasahovat Manuel Neuer, který ze vzduchu stahoval centr Elii. Brankáře Wolfa zaměstnal Jérome Boateng, který však v dobré pozici prostor mezi třemi tyčemi minul.

Úvod mohli lépe zvládnout domácí Werderaner, ale Aaron Hunt trefil pouze stínujícího Boatenga. Takže se po drtivé převaze v procentech držení míče prosadili hosté i ve statistice branek. Tedy, hosté... vlastně se o vedení Bayernu zasloužil domácí Assani Lukimya, který si do vlastní brány srazil centr Francouze Francka Ribéryho - 1:0 pro Guardiolův tým.

Chvíli to sice trvalo, ale po úvodním gólu jako by se roztrhla stavidla a Die Roten začali hrát. Centr z pravé strany mířil na vysokého Daniela van Buytena a bezmála dvoumetrový velikán v obranné linii Bayernu skóroval. Přeskočil jak dva obránce, tak brankáře Wolfa a navýšil vedení svého celku.

Werder však není zvyklý skládat zbraně, což ukázal také díky šanci záložníka Cédrica Makiadiho, který si naběhl před Neuerovu bránu a minul ji jen o pár centimetrů. Takže se Bayern opět mohl v klidu pustit do ofenzivního snažení. To mu přineslo výraznější změnu výsledku jen o pár minut později, když se Thomas Müller dostal za obranu a našel svého kolegu Ribéryho. Ten už si se zbytkem situace poradil výborně a překonal bezbranného brankáře Wolfa.

Krátce před odchodem do kabin sice mohl Hunt snížit, ale brankář Neuer byl rázně proti - jeho fantastický zákrok zadržel nulu na kontě. Pokud si někdo myslel, že druhá polovice zápasu se bude jen z principu dohrávat, pak se krutě mýlil. Nejprve musel Wolf likvidovat šanci talentovaného záložníka Maria Götzeho, po něm se o zdolání domácí branky pokoušel také druhý Mario. Mandžukić ale nakonec centru Rafinhy nevyužil podle představ. Přesto na svůj devátý ligový gól nečekal chorvatský útočník příliš dlouho - z protiútoku jej na malém vápně našel Ribéry a Mandžukić se o zbytek postaral - 4:0.

Pátý zásah do hrdosti Werderu Brémy zaznamenal Thomas Müller osobně, když využil nahrávky Maria Götzeho a z voleje poslal míč za Wolfova záda. Šestou branku v ryze exhibičním duchu vyplodila ofenzíva Bayernu o pár minut později a také stála za to. Efektivní patička do běhu Davida Alaby skončila u nabíhajícího francouzského elegána Ribéryho, který zaznamenal svůj druhý gól v zápase. A poslední úspěch, který jen dokumentoval debakl Werberu, si na závěrečné minuty nechal Mario Götze. Německý záložník se v poklidu dostal až do pokutového území a vyslal přízemní střelu k tyči. Brankář Wolf jen bezmocně kroutil hlavou, na sobotní večer určitě nebude vzpomínat nejlépe. Bayern naopak veze do Mnichova skvělý výsledek.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, onlajny.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
stas87

1:3 gol bayernu snad dame,minulu sezonu to extra pridel nebol

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Těžkej mač 1:2 BAYERN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro.

Reagovat
smazaný uživatel

fakt skoro BAYERN DEMOLUJE-NIKDO NÁS NEZASTAVÍ Mě stačí ke štestí BAYERN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2 2:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Poslední dobou už mne začíná nudit fandit Bayernu samý výhry a žádný drama

Reagovat
Jardman

Co to je za kec? To je zralost na obelisk

Reagovat
smazaný uživatel

lehká nadsázka suverenity Bayernu radši bych byl za napínavý zápasy a těsný výhry než za takovejhle válec

Reagovat
smazaný uživatel

proboha

Reagovat
Jardman

Ajoo, tak to asi nejseš fanoušek Bayernu, je tak?

Reagovat
REPLIKATOR

Werder včera dostal od Bayernu za vyučenou a debakl 0:7 byl jeho nejvyšší domácí prohrou v bundesligové historii. To mnichovská mašina klubový rekord nepřekonala, zaznamenala "jen" své druhé nejvyšší venkovní vítězství všech dob. (transfermarkt.de)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele