26. kolo
22.03.2014 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 1:1

Překvapivě bezzubý výkon předvedli Vlci doma proti konkurentovi z Augsburgu; nakonec mohli být ještě rádi, že získali alespoň bod za remízu 1:1. Bavorský celek totiž potvrdil, že to s útoky na poháry myslí vážně..

Letos se jeho úspěchy opírají o velice jednoduchou taktiku - zalézt do obranné ulity, vyšťavit soupeře a poté udeřit. V podobném duchu začalo i dnešní utkání. Heckingův tým měl opticky více ze hry, proniknout do hostujícího vápna se mu však nedařilo. Až po 13 minutách se ránou z 20 metrů osmělil Arnold, krátce nato pak Olić pálil nad břevno.

Domácí drželi míč ve středu pole, působili však vyčerpaným a neinvenčním dojmem. Augsburgu v této fázi stačilo spolehlivě bránit; na nějaké útočné manévry nebyl čas. Hlavně přežít první polovinu, říkal si asi kouč Wienzierl, když Vlci s přibývajícími minutami stupňovali svůj tlak; nakonec se však žádné drama nekonalo, pokud tedy nepočítáme nepřesnou hlavičku De Bruyneho ze 42. minuty..

A pak, několik vteřin poté, Augsburg znenadání udeřil. Altintop našel v pokutovém území Wernera, ten posadil na zadek bránící Nalda s Träschem a nekompromisně zavěsil do pravého vinglu. Otřesení Vlci se pokoušeli odpovědět ihned po změně stran, jak Malanda, tak Naldo však pálili slepými. Po několika minutách to pak na hřišti začalo vypadat stejně jako v první půli, tentokrát však s tím rozdílem, že Augsburg nemusel útočit už vůbec.

Až v posledních 20 minutách hra opět o něco ožila. Mohli za to samozřejmě domácí, kteří se pokoušeli vyrovnat prostřednictvím Olićovy hlavičky (70'), Polákovy dalekonosné střely (72') a další hlavičky Caligiuriho (77'). O čtyři minuty později se konečně povedlo uspět Olićovi - chorvatský střelec vyhrál vzdušný souboj s Ostrzolkem a tentokrát už mířil přesně za Hitzova záda.

V samém závěru se pak o vzrušení postara ještě de Bruyne, který v průběhu několika vteřin inkasoval dvě žluté karty a byl poslán předčasně pod sprchy. Z následného přímého kopu pak Callsen-Bracker hlavičkou prověřil Benaglia; švýcarský gólman sice jeho pokus vyrazil, ale pouze k Möldersovi. Ani on, ani následně Hahn však už druhý gól nepřidali.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele