21. kolo
15.02.2014 15:30 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

VfB neuspělo ani proti Hoffenheimu a prohrálo pošesté za sebou

Do hodně nepříjemné pozice se kromě Hamburku dostal další tradiční bundesligový velikán ze Stuttgartu, který nezvládl derby na půdě nedalekého Hoffenheimu a zůstává tak už jen těsně nad ohroženým pásmem.

Hostující kormidelník Thomas Schneider žádal od svých oveček důraz na pevná zadní vrátka, toho se však nedočkal. Hned po dvou minutách mohl otevřít skóre Johnson, proti němu však doslova za minutu dvanáct zasáhl obětavý Khedira! Trestat mohl za chvíli Harnik, tomu se ale nepodařilo z dobré střelecké pozice zakončit přesně a prostor branky tak nenašel.

TSG mělo více ze hry a zasloužená odměna přišla záhy: Roberto Firmino sice svým pasem nenašel Vollanda, ovšem Schipplock už si věděl rady a z hranice malého vápna zavěsil - 1:0. Z ojedinělé akce mohl takřka vzápětí vyrovnat Timo Werner, ten ale ve vyložené příležitosti kulatý nesmysl ideálně netrefil. Ještě před pauzou zamířil Salihović z dálky do tyče!

Pokud během úvodních čtyřiceti pěti minut chyběla domácí ekipě často závěrečná finální přihrávka, tak po změně stran se celek z Kraichgau rovnou z první akce radoval. Roberto Firmino poslal mičudu na Salihoviče, jehož nabídku s díky využil pohotový Volland - 2:0.

Ani tento moment spícího favorita neprobudil. Koncernový tým měl neustále více ze hry a hned dvakrát mohl zřejmě už definitivně rozhodnout Volland, ani jednou však úspěch neslavil! Na opačné straně pálili Boka a Leitner, ale Casteels byl na místě. Po hodině hry bylo přeci jen rozhodnuto: Firmino další skvělou přihrávkou vyzval ke zteči Schipplocka, jenž se prodral do vápna a ostrým projektilem zvýšil na 3:0. Krátce nato však bylo zaděláno na drama, když rohový kop čerstvě příchozího Maxima (nahradil Raniho Khediru) usměrnil do sítě Rüdiger - 3:1.

Radost Švábů ale neměla dlouhého trvání, což bylo způsobené také zbytečným vyloučením Leitnera, který tvrdým zákrokem poslal k zemi Modesteho a následná druhá žlutá karta znamenala pro kmenového hráče BVB vyloučení! Početní převahu během nastaveného času potrestal z penalty nejaktivnější hráč TSG Roberto Firmino, jenž tak uzavřel na konečných 4:0.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

O parník 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele