12. kolo
09.11.2013 15:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Hertha BSC 2:3

Byly to pořádné nervy, ale nakonec se v Berlíně mohou radovat - Hertha přestřílela Hoffenheim v atraktivním duelu 3:2 a připisuje si cenné venkovní vítězství. Hrdinou utkání se stal autor dvou branek Adrián Ramos, naopak domácím nestačily ani dva zářezy Sejada Salihoviće.

Hertha zaslouženě vedla už po první půli, v níž se její hráči dokázali popasovat s platonickým tlakem Hoffenheimu, hrozili z protiútoků a byli odměněni rychlou trefou Ben-Hatiry. Po změně stran tlačilo TSG na vyrovnání, ale jejich chatrná defenziva místo toho propustila další gól; v závěru sice Gisdolovi svěřenci ještě více utáhli šrouby a dokázali srovnat na 2:2, ale Ramosova trefa z 84. minuty definitivně rozhodla o třech bodech pro Starou dámu. Na vině byla další hrubice domácí obrany..

Hoffenheim vstoupil do utkání jako uragán a okamžitě začal riskantně útočit, což Herthě v podstatě vyhovovalo - mohla totiž vyrážet do brejků, a střely Allaguie (3') a Ben-Hatiry (4') prolétly jen těsně vedle Casteelsovy klece. Berlínští se na hřišti rychle zorientovali, a po 13 minutách šli do zaslouženého vedení - Ramos na pravém křídle obešel váhajícího Salihoviće a parádní přihrávkou našel Ben-Hatiru, který v plné rychlosti napálil míč do sítě.

Reakcí domácího celku byly všehovšudy dva přímé kopy Salihoviće (26', 30'), s nimiž si však brankář Kraft dokázal poradit; výsledkem tak byl poločas, v němž se Gisdolův tým nedostal ani jednou k vážnému ohrožení soupeře ze hry. Naopak Hertha předvedla ještě jednu akci, na jejímž konci byla Ramosova hlavička a bravurní zákrok Casteelse (39').

Po změně stran se tak TSG logicky snažilo soupeře zatlačit, čemuž pomáhal i nově příchozí Fabian Johnson, který nahradil nevýrazného Elyounoussiho; americký legionář se takřka okamžitě dostal do slibné pozice po Salihovićově pasu, ale Kraft včas vyběhl, zúžil střelecký úhel a situaci zachránil. O chvíli později hlavičkoval Süle těsně nad hostující břevno.

Jestliže to v tu chvíli vypadalo, že Hoffenheim co nevidět vyrovná, rozhodčí Aytekin byl proti - v 53. minutě posoudil duel mezi Ramosem a Vestergaardem v domácím vápně jako penaltový, a kolumbijský útočník se z bílého puntíku nemýlil. Gisdolův tým zareagoval ještě větší intenzitou útoků; v 66. minutě vystřídal Polanského druhý útočník Schipplock, a před Kraftem to začínalo vřít. Jenže namísto zlepšené efektivity přišly další protiútoky celku z hlavního města - jak Skjelbred (58'), tak Allagui (74') mohli jeho náskok ještě zvýšit.

Domácím tak musela pomoci rovněž penalta: Langkamp fauloval Schipplocka, a sudí Aytekin ani tentokrát nezaváhal. Salihović tak dostal ideální šanci snížit na 1:2, což se mu bez problémů povedlo. Kraft se v hostující bráně oháněl, co mohl, parádně zlikvidoval šance Modesteho i Schipplocka, ale v 81. minutě už byl i on bezmocný - Salihović se do přímého kopu opřel s nevídanou razancí a vyprodukoval nádhernou ránu, proti níž neměl brankář nárok.

Remíza by možná byla zaslouženým výsledkem, ale Hertha měla jiný názor - už o tři minuty později se tak dostala opět do vedení, a tentokrát už definitivně. Poziční chyba Vestergaarda s Beckem dovolila Pekárikovi načechrat centr na volného Ramose, který jej zúročil suverénní hlavičkou ke vzdálenější tyči. Hoffenheim dostal ještě jednu příležitost k vyrovnání, ale opět se vytáhl skvělý Kraft, když parádním zákrokem zlikvidoval pokus Johnsona.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

taky bych řekl...

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele