5. kolo
15.09.2013 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hoffenheim porazil Gladbach a konečně doma oslavil výhru

Na třetí pokus se svěřenci Markuse Gisdola přece jen dočkali a po vítězství nad Mönchengladbachem si mohou ze seznamu úkolů odškrtnout tříbodový zisk na domácí půdě. Borussia naproti tomu nezvládla ani třetí venkovní duel a zůstává uprostřed pelotonu.

Koncernový tým chtěl před domácími fanoušky stůj co stůj uspět a hned od první minuty se tak vrhnul do ofenzivy. Největší příležitost měl po pěti minutách Volland, ovšem po dobré individuální akci zacílil jen do tyče ter Stegenovy branky! Hříbata se chvíli rozkoukávala a postupem času už naplno přebrala iniciativu (TSG se dobrovolně zatáhlo), ovšem k ohrožení soupeřovy svatyně se tak jako tak nedostala a nebezpečných situací tak bylo k vidění pomálu.

To se změnilo až těsně před pauzou. Nejdříve to byl opět Volland, kdo napřáhl zpoza vápna, ani jeho další střela však na strážce hostující svatyně recept nenašla! Odpověď přišla z kopačky Raffaela, jeho pokus se však pro změnu mezi tři tyče vůbec nevešel a stejné vyústění měla o chvíli později i rána Herrmanna. Domácí se však přeci jen načekali: Elyounoussi našel v šestnáctce hlavu Modesteho, který nezaváhal a svým čtvrtým zásahem otevřel skóre - 1:0.

Nastolený trend plynule přešel i do druhých čtyřiceti pěti minut. Ovšem první výraznější možnost měl paradoxně Arango, tomu se však nepodařilo zaměstnat Casteelse. Belgický strážce branky se však musel činit hned záhy, kdy pěknou kombinační akci zakončoval Raffael, ani jemu však očividně nebylo přáno! Vzápětí si pak Volland poradil se dvěma protihráči a z úhlu zvýšil na 2:0!

Reakce Borussie na sebe nemohla nechat dlouho čekat a Lucien Favre na hřiště během krátké doby poslal čerstvou útočnou sílu v podobě Younese, Hrgoty a de Jonga. A riskantní tah se zanedlouho osvědčil: Hrgota si přebral balón zády k brance, efektně se otočil, zbavil hned čtveřice bránících hráčů a poté za pomoci tyčky zavěsil - 2:1! Závěrečná čtvrthodina se odehrávala výhradně pod režií Gladbachu, ale dvakrát Raffael, Daems a de Jong neuspěli a TSG mohlo slavit.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Lahvac-CZ

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Veselac

tip 2...1:3

Reagovat
hradec

TSG Hoffenheim 3:3 Borussia Mönchengladbach

Reagovat
smazaný uživatel

5:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele