10. kolo
26.10.2013 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Dortmund potvrdil formu a veze si z Gelsenkirchenu tři body

Borussia dokázala napravit obě nepovedená derby z předchozího ročníku a po výhře na Schalke zůstává o bod za vedoucím Bayernem, který těsně udolal Herthu. Dortmund tak z posledních čtyř vzájemných zápasů ve Veltins Areně bral rovnou třikrát plný bodový zisk!

Die Knappen oproti porážce od Chelsea (0:3) představili tři nové tváře: Kolasinac, Fuchs a Szalai se představili zaplněné Veltins Areně na úkor trojice Jones - Clemens - Meyer. Borussia na rozdíl od domácích na půdě Ligy mistrů přivezla tři body ze hřiště Arsenalu (2:1) a Jürgen Klopp tak do sestavy ani zasahovat nemusel, akorát místo Kuby nastoupil Aubameyang.

Samotný výkop musel být o několik minut odložen vinou neukázněných příznivců BVB, kteří dýmovnicemi zaútočili i na vlastního kapitána Romana Weidenfellera! Jinak se podle očekávání začalo ve vysokém tempu, ani jedna strana však nechtěla udělat chybu, načež jsme tolik nebezpečných situací neviděli. Lewandowski odvážným pokusem Hildebranda nepřekonal.

Čekání na otevírací branku trvalo zhruba čtvrthodiny: Schwarzgelb předvedli skvostnou kombinační akci, na jejímž konci Mchitarjan rozdal balón do strany na Reuse, který okamžitě vrátil kulatý nesmysl do ohně a Aubameyang už měl před prázdnou brankou snadnou úlohu - 0:1!

Tento moment pochopitelně určil ráz dalších minut: Königsblauen museli chtě nechtě obětovat více snahy k ofenzivním výletům a BVB se tak pohodlně mohlo soustředit především na rychlé kontry do otevřené obrany. Právě defenziva je Achillovou patou Horníků, kteří dosud inkasovali 19 gólů (celkově pátá nejprostupnější bundesligová obrana). Nedůraz mohl trestat Lewandowski, který však tváří v tvář na vyběhnuvšího Hildebranda nevyzrál a následný dalekonosný pokus Aubameyanga se stal rovněž kořistí zkušeného brankáře! Vzápětí ale přišel pro hosty doslova šok...

...Subotić hodně kontroverzním zákrokem ve vápně zastavil pronikajícího Fuchse a rozhodčí Kircher nařídil pokutový kop! Mičudu si vzal pod svoji správu Kevin-Prince Boateng, avšak nedobře umístěnou střelou si na Weidenfellera nepřišel! Ten samý hráč se do zakončení natlačil i o chviličku později, ale přízemní ranou branku minul. Další šance už první půle nenabídla.

Do druhého dějství už se nepodíval Marcel Schmelzer, jehož zřejmě i díky nepřesvědčivému výkonu nahradil mladík Erik Durm. Oboustranně intenzivní duel plný emocí nadále pokračoval ve vysokém tempu a diváci si tak mohli libovat. To doslova platilo o akci z 51. minuty: Mchitarjan vrátil balón těsně před vápnem Sahinovi, který nikým neatakovaný natáhl a fantastickou křižnou ranou nekompromisně propálil Hildebranda - 0:2! Po druhé trefě však Borussia nepochopitelně ubrala a následně se ještě musela o takřka již vyhraný zápas málem obávat.

Jens Keller místo nevýrazného Christiana Fuchse poslal na hřiště nadějného Maximiliana Meyera, který se záhy po svém příchodu šikovně zbavil Subotiče, Szalai sice poté nedokázal překonat Weidenfellera, ovšem 18letý talent už odražený míč do prostoru branky usměrnil a snížil na 1:2.

Snaha Königsblauen o vyrovnání ale neměla dlouhého trvání. Po ztrátě na útočné polovině se Mchitarjan prohnal s míčem na kopačkách přes několik pronásledovatelů až na soupeřovu polovinu, kde před vápnem oslovil čerstvě příchozího Blaszczykowskiho, jenž ranou k bližší tyči rozhodl o konečné výhře pro BVB - 1:3! Na další odpor už se domácí nezmohli.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (24)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, já vím ...

Reagovat
monty25

3:2

Budu odvážný...

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
Centrofixka

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jubilejní desáté kolo...to zní docela blbě.

Reagovat
smazaný uživatel

je to podobný jako tvůj 10. jubilejní komentář

Reagovat
jv

Není to nic proti ničemu, takže to může znít, jak chce.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
db18

2:1

Reagovat
TheAdy

1-3

Reagovat
Centrofixka

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 - Heno rozhodne

Reagovat
smazaný uživatel

Dal jsem na nás, věřím nám..1:3

Reagovat
smazaný uživatel

K.Prince09!

Reagovat
smazaný uživatel

Tady můžem dát zapomenout na všechny bolístky. Snad to ťápne....

remízu neberu ! :-)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
REPLIKATOR

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele