6. kolo
21.09.2013 18:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Schalke 04 - Bayern Mnichov 0:4

Fotbalisté Bayernu Mnichov potvrdili svou dominanci v německé lize a po naprosto perfektním výkonu na půdě Schalke získali tři body. Díky tomu se v tabulce se šestnácti body dotáhli na vedoucí Dortmund, který poprvé v sezóně ztratil v Norimberku. Schalke po prohře zůstává v dolní polovině Bundesligy se ziskem sedmi bodů. Ve šlágru kola hosté rozhodli o své výhře již v prvním poločase, kdy zhruba po dvaceti minutách hry vedli o dvě branky.

Utkání nebylo příliš bohaté na vyložené šance, ovšem hostující fanoušci se mohli kochat útočnou hrou a skvělým kombinačním fotbalem. Domácí byli naprosto neškodní v ofenzívě a gólman Manuel Neuer si v podstatě nemusel připisovat žádný excelentní zákrok. Po úvodním mírném tlaku hostů se do první zajímavé situace dostalo domácí Schalke, střelu Kevina-Prince Boatenga ale dokázal zlikvidovat jistý Neuer.

Následně se do dobré šance dostal maďarský útočník Szalai, jeho střela byla hodně slabá. Hosté se k první střele dostali po necelé čtvrthodině hry, po narážečce Arjena Robbena pálil těsně nad Toni Kroos. Ihned na to zahrozilo znovu Schalke, nicméně rána Jeffersona Farfána byla včas zablokována a Szalai svůj pokus opět neusměrnil mezi tři tyče. Hosté dali soupeři lekci z produktivity ve 21. minutě.

Po rohovém kopu Robbena se ve středu pokutového území objevil Bastian Schweinsteiger a hlavou usměrnil míč k pravé tyči. Neuběhla ani minuta a se šancemi domácího výběru na bodový zisk to vypadalo hodně špatně. Po načechraném centu Davida Alaby z levé strany se uvolnil Mario Mandžukić a i on dokázal hlavou skórovat. Po půlhodině hry mohl Bayern definitivně pohřbít naději soupeře po krásné přízemní kombinaci.

Po krásné kolmici Robbena se k míči dostal Schweinsteiger, ten elegantně vrátil míč do vápna právě Robbenovi a jeho pokus byl na poslední chvíli sražen těsně mimo. Bayern až do konce poločasu držel míč a nepůjčil ho soupeři, pět minut před přestávkou po přihrávce Schweinsteigera pálil těsně vedle pravé tyče Rafinha. Ještě před koncem úvodního dějství to zkusil z dálky Franck Ribéry, brankář Timo Hildebrand ale s přehledem jeho střelu kryl.

Po změně stran se hrálo nahoru-dolů, první střelecký pokus poslal hodně nad Mandžukić. V dalším průběhu odvrátil s jistotou Neuer několik nebezpečných centrů ve vápně, ani následná hlavička Prince Boatenga nijak nebezpečná nebyla. Bayern nadále tvořil hru a rozhodující úder přidal Ribéry přesně čtvrthodiny před koncem utkání. Schweinsteiger chytře uvolnil Alabu, který postrčil míč na malé vápno Ribérymu a ten neměl problém se zakončením - 0:3.

Od této chvíle se hrálo opatrněji a v 84. minutě vsítili poslední gól střídající Claudio Pizzaro. Ten pobyl na hřišti pouhé čtyři minuty. Taktéž nový hráč na hřišti Thomas Müller podržel balón a ve správnou chvíli ho posunul na peruánského veterána, který bez větších problémů pokořil bezmocného Hildebranda. Od této chvíle se utkání dohrávalo v přátelském duchu a Bayern nenechal nikoho na pochybách, proč je jedním z nejlepších klubů na světě.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, eurofotbal.cz, goalsarena.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
patriksimon

0:2 für Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
monty25

2:1

Je to hlavně přání, ale i to se občas vyplní...

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Fc Bayernek

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Fc Robertek

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke neprohraje 2:2

Reagovat
patriksimon

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
hradec

Schalke 04 1:2 Bayern Mnichov

Těsný výsledek. 04 se zlepšili.

Reagovat
smazaný uživatel

nezlepšili...pořád jsou 04

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

www.fcbayern.sk/home.html

www.facebook.com/fcbayern.sk

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.soccer-blogger.com/2013/09/21/schalke-vs-bayern-munich-0-4-2013-highlights-schweinsteiger-pizarro-ribery-goals-video/

Tak to už se mi přestává líbit, hráči Bayernu se zase u hry začínají usmívat a drtí jeden klub za druhým...

Reagovat
smazaný uživatel

Schalke 04 - Bayern Mnichov 0:4 dobře se to čte!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele