1. kolo
10.08.2013 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - VfL Wolfsburg 2:0

Hannover odstartoval novou ligovou sezonu úspěšně, když doma v derby porazil VfL Wolfsburg 2:0 díky brankám Andreasena a Husztiho. To Vlci na první kolo nebudou vzpomínat v dobrém, neboť dvakrát orazítkovali brankovou konstrukci a od 59. minuty dohrávali pouze v devíti.

Domácí kouč Mirko Slomka udělal oproti pohárové výhře 2:0 z minulého týdne nad Victorií Hamburg v sestavě dvě změny. Na stoperu vystřídal Schulze Sané a v záloze dostal před Schlaudraffem přednost Prib. Na druhé straně Dieter Hecking učinil pouze jednu vynucenou změnu, když nemocného Perišiće nahradil na levém křídle Arnold.

Wolfsburg vstoupil do utkání velmi nabuzeně a chtěl očividně navázat tam, kde v loňské sezoně skončil, tedy na vzestupu. Pomocí aktivního napadání byli domácí neustále pod tlakem, z nějž se jim nedařilo vymanit. První šance se objevila již v druhé minutě, když pálil Koo, ale s jeho pokusem si brankář Zieler povedenou robinsonádou poradil. Hannover kontroval ranami Bittencourta, Dioufa a Priba, vše však pochytal spolehlivý Benaglio. I švýcarský brankář však musel nervózně sledovat rozhodčího, když Rodríguez zahrál ve vlastní šestnáctce rukou, píšťalka ale zůstala němá.

Za svou snahu po úvodním tlaku hostů brzy Hannover sklidil ovoce, konkrétně v 17. minutě. Andreasen zachytil míč v záloze, poslal jej Dioufovi, ten s ním dokráčel až do hloubi pokutového území a umně jej zpětně předložil Andreasenovi, jenž se krásnou technickou ranou ze čtrnácti metrů nemýlil. Snahu hostů o co nejrychlejší vyrovnání poté zabrzdil Arnold tvrdým zákrokem na Hagguiho, za nějž uviděl rovnou červenou kartu. Šlo o přísné rozhodnutí, které vyvolalo na hřišti mnoho emocí i ve zbytku zápasu. Do poločasu se již skóre neměnilo.

I nástup do druhé půle zachytili lépe oslabení hosté, jenže i tentokrát z toho nebylo nic. Ivica Olić se snažil na přední tyči tečovat míč tak, aby přeletěl za záda Zielera, ten však zůstal pozorný. O chvíli později se v 49. minutě málem prosadil Olič, naneštěstí pro hosty jeho rána z osmi metrů skončila na spodní části břevna. Vyrovnání v tu chvíli viselo ve vzduchu, ovšem všechno pokazil Klose, který již se žlutou kartou na kontě odstrčil rukama Dioufa a putoval jako druhý v pořadí předčasně do kabin.

Hannover měl rázem moře prostoru a jen kvůli špatné koncovce nezvýšil výrazněji své vedení. Diouf zklamal hned ve dvou příležitostech, Andreasen s Husztim jej pak následovali. Málem tuto liknavost domácích potrestal střídající Schäfer, ale jeho průnik skončil pouze střelou těsně vedle tyče. V poslední desetiminutovce se Hannover přeci jen dočkal uklidňující druhé branky zásluhou Husztiho, jehož do šance poslal Hoffmann a Benaglio byl na i tentokráte bezmocný. Když pak Schäfer napálil znovu jen brankovou konstrukci, bylo jasné, že Wolfsburgu v neděli jednoduše nebylo přáno. Zápas tak skončil výhrou domácích 2:0.

Autor: Martin Kantor / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele