1. kolo
10.08.2013 15:30 CET
0 : 4
(0:1)

Reportáž

Dortmund zásluhou Aubameyanga rozstřílel statečný Augsburg

Snaha se FCA za žádnou cenu upřít nedá, ovšem fotbalové kvality nakonec přeci jen převážily pověstnou misku vah a Borussia si především díky hattricku Pierre-Emericka Aybameyanga zapisuje důležité tři body.

Domácí kormidelník Markus Weinzierl podle očekávání vsadil na totožnou základní jedenáctku, která vybojovala pohárové vítězství na půdě RB Lipsko (0:2). To druhá strana se musela obejít bez distancovaného Romana Weidenfellera, kterého mezi třemi tyčemi vystřídal Mitchell Langerak, místo Jakuba Blaszczykowskiho pak zaujal Pierre-Emerick Aubameyang.

Borussia působila od prvního fouknutí do píšťalky jistějším dojmem, pohodlně kombinovala, po většinu času držela kulatý nesmysl na svých kopačkách, ovšem proti dobře zformovanému protivníkovi se jen velmi těžko prosazovala k ohrožení branky. Nestačila uběhnout ani minuta hry, když gabonský rychlík osvědčil svoji největší přednost, ale Lewandowski už potom z nadějně vyhlížející akce nic nevytěžil. "Švábští Bavoři" však stačili kontrovat...

Hodně vidět byl z domácího mužstva hlavně Altintop, který měl očividně velkou chuť dokázat, že ještě naváže na své předchozí bundesligové výkony, které předváděl v Kaiserslauternu, Schalke anebo Eintrachtu. Hahn ani bývalý turecký reprezentant však Langeraka svými pokusy zrovna dvakrát nevystrašili. Žlutočerná ekipa zpočátku doplácela hlavně na to, že táhla většinu ofenzivních akcí středem pole, kde bylo jednoduše "přeplněno". Po čtvrthodině hry ale rozehrál Sahin volný přímý kop, mičuda se posléze ocitl u nohou Subotiče, ten ale branku nenašel.

Teprve ve 24. minutě přišla z pohledu BVB první nebezpečná křídelní akce, Konkrétně to byl Schmelzer, kdo poslal nadýchaný centr na zadní tyč, kde ho z bezprostřední blízkosti dopravil na místo určení Aubameyang - 0:1! Čerstvá akvizice Schwarzgelb tak hned ve svém premiérovém bundesligovém startu zaznamenala svůj první gól! Od této chvíle hrálo Dortmundu všechno do karet.

Přesto přese všechno nehrálo FCA vůbec špatně. Po půlhodině hry se Mölders po souboji s Großkreutzem dožadoval odpískání pokutového kopu, rozhodčí Kircher ale nechal dále pokračovat ve hře. Odpovědět mohl Großkreutz, který těžil z dobré práce Reuse, jeho následný střelecký pokus byl však zablokovaný. Minutu před odchodem do kabin pak natáhl z obrovské dálky Holzhauser a Langerak měl rázem plné ruce i nohy práce, aby jeho projektil vytěsnil!

Rovněž druhých čtyřicet pět minut se rozběhlo pod taktovkou Borussen. Z velké dálky to zkoušel Sahin, ovšem na Amsifa se mu vyzrát nepodařilo. Vzápětí doběhl relativně ztracený míč Aubameyang, zbytečně na nic nečekal a natáhl z úhlu, bývalého brankáře Schalke však taktéž nepřekonal! Na druhém konci hřiště to neúspěšně zkoušel Baier a stejný závěr měla i šance Mölderse.

Druhá pojišťovací branka BVB doslova visela ve vzduchu. Šťastlivcem, který ji zaznamenal, mohl být po volném přímém kopu Reus, Amsif ovšem jeho ránu směřující na přední tyč bez větších problémů vytěsnil z prostoru branky! Neúspěšný zakončovatel se tak vzápětí obsadil do role asistenta, když fantastickým pasem mezi obránce vyzval Aubameyanga, jenž si bezchybně zpracoval a střelou na zadní tyč svým druhým gólem zvýšil na průběžných 0:2.

A to ještě nebylo od nesmírně rychlého Gaboňana všechno: Blaszczykowski s Lewandowskim jedenáct minut před koncem řádné hrací doby vymysleli další skvělou pozici pro Aubameyanga, který už měl před sebou velmi snadnou úlohu - 0:3! Posila ze Saint-Étienne se tak rovnou na začátek uvedla hattrickem a výrazně tím začala smazávat 13 milionovou přestupní částku, která za ní do Francie putovala. Další branku mohl přidat Lewandowski, ale z dobré pozice mířil jenom do nachystaného Amsifa, který dělal, co mohl, ovšem přesto inkasoval.

To si koneckonců zopakoval ještě jednou. Střídající Hofmann (nahradil Aubameyanga) byl čtyři minuty před definitivním rozuzlením ve vápně nedovoleně zastaven Callsen-Brackerem a Knut Kircher už tentokráte s odpískáním penalty neváhal! Balón si vzal Lewandowski a polovysokou střelou k tyči nekompromisně otevřel svůj letošní střelecký účet - 0:4.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (21)

Přidat komentář
penepi

Zaujímavý zápas na úvod - 0:2.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
penepi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hledáme týmy (4+1) na fotbalový turnaj v Praze na vysočanské.Umělá tráva. Mělo by být 8 týmů.Turnaj by se měl konat jednu ze sobot v září.Pro nejlepší tři týmy budou odměny.Pro bližší info pište na můj email: fcintermilano1908@seznam.cz

Reagovat
freakmarena19

0:4(Lewandowski 2x,Reus,Gundogan)

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Titul letos do Dortmundu..

Reagovat
smazaný uživatel

Auba bude mít parádní sezónu :)

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 (24. Pierre Aubameyang, 66. Pierre Aubameyang, 79. Pierre Aubameyang, 86. Robert Lewandowski z penalty)

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste, ze te mame Michale, fakt

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
NuFc23

krasa :)

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x12x93y_augsburg-vs-borussia-dortmund-0-4-match-highlights_sport?start=1

Do Dortmundu přišel další zabiják a troufám si říct, že se jim letos bude dařit tak jako ještě nikdy ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele