22. kolo
23.02.2014 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Werder Brémy 0:0

Frankfurtu se nepodařilo navázat na euforický výkon a remízu 2:2 z Porta, která položila slušné základy k případnému překvapivému postupu do osmifinále Evropské ligy, a místo důležité výhry a výrazného kroku za záchranou hrál doma s Brémami bez branek. Oba soupeři tak zůstávají i nadále těsně nad pásmem ponoru.

Werder sice nevyhrál poosmé v řadě, bodem z Frankfurtu však určitě nepohrdne, stejně jako domácím nebude nic platné, že poprvé od sezony 2000/01 dokázali odehrát doma tři po sobě jdoucí duely bez inkasovaného gólu. Problém byl totiž na druhé straně hřiště, favoritovi dokonce nepomohla ani téměř hodinu trvající přesilovka.

Role obou týmů na hřišti se rychle vytřídily - domácí převzali iniciativu, Brémy zalezly před vlastní bránu a vyhlížely příležitosti k brejkům. Eintrachtu nicméně nebylo vysoké procento držení míče (místy až 70%!) nic platné - probít se před Raphaela Wolfa se ukázalo jako téměř nesplnitelný úkol, takže kromě Joselua (15') si jedinou šanci úvodní fáze připsal Meier z přímého kopu (19').

Oběma soupeřům scházela lehkost, chytrost a důvtip při řešení herních situací, takže diváci se spíše nudili. Z letargie je po 20. minutě vytrhlo pouze pár povedených akcí Werderu, ale ani Kroos (34'), ani Junuzovic (42') míč za Kevina Trappa dostat nedokázali. V nastaveném čase první půle pak vzbudila vášně kontroverzní situace po střetu Oczipky s Ignjovskim, sudí Zwayer však usoudil, že k němu došlo mimo vápno a nešlo tedy o penaltovou situaci.

Ani po změně stran se na hřišti nic nezměnilo - Frankfurt držel míč, Werder bránil, a šance stále nikde. Příliš statický výkon domácích postrádal prvek překvapení, a protože hosté neměli žádný důvod hnát se bezhlavě za výhrou, pronudilo se publikum v Commerzbank Areně až k samému závěru utkání. S blížícím se finálním hvizdem sice ještě zkoušeli strhnout vítězství na stranu Frankfurtu Joselu (82') a Meier (88'), ale tento duel jako by byl k bezbrankové remíze přímo předurčen.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele