11. kolo
02.11.2013 18:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - VfL Wolfsburg 1:2

Wolfsburg jede! Bohatý klub, zdá se, konečně "zapnul" a připsal si už třetí výhru v řadě, tentokrát na půdě nebezpečného Frankfurtu. Ten naopak letošní sezonu předvádí, jak vypadá fotbalový Jekyll a Hyde - zatímco Evropskou ligou proplouvá jako nůž máslem, v Bundeslize je to bída a málem sestupové příčky. Toto byl pátý domácí zápas Eintrachtu v probíhající sezoně, a ambiciózní celek v nich získal dohromady všehovšudy dva body.

To Vlkům je naopak hej - výhra je posunula už na pátou příčku, jediný bod za čtvrtý Mönchengladbach, a vypadá to, že to Dieter Hecking s pohárovými ambicemi myslí skutečně vážně. Frankfurt přitom srazila zejména rychle inkasovaná vlastní branka; jinak byli Wolfsburgu důstojným soupeřem, ještě v první půli dokázali vyrovnat, a o bod je připravila až trefa Arnolda ze závěru utkání.

Start zápasu byl v podání domácích skutečně hrozivý - nejprve se úplně sám před Benagliem ocitnul Meier, a o několik vteřin později, ve druhé minutě, už to bylo 0:1. Rodríguez vyslal kříznou přihrávkou Diega, který nabil Ochsovi, a jeho přesný centr do vápna po sprintu na pravé straně hledal hlavu dobře postaveného Oliće; do situace se vložil obránce Anderson, jenže naneštěstí pro domácí trefil míč tak, že zapadl za Trappova záda.

Po tomto hororovém úvodu to domácím chvíli trvalo, než se dokázali oklepat a najít tempo hry; Vlci mezitím okouzlovali skvělým pohybem po hřišti, napadáním, přímočarostí i patřičnou agresivitou. Málem z toho byly další trefy Perišiće (7') a Medojeviće (11'). Bylo zkrátka znát, že si Heckingův tým v posledních týdnech ohromně věří.

Jenže udržet nastolené vysoké tempo je těžké, a ani Wolfsburgu se to dlouho nepodařilo. S vedoucí brankou v kapse a vědomím, že kontrolují hru, nechali se Vlci brzy ukolébat a polevili sevření. Když byl pak po půlhodině hry vystřídán zraněný špílmachr Diego (na hřiště přišel Caligiuri), byl obraz hry již takřka zcela vyrovnán - naneštěstí pro nezaujaté fanoušky to však znamenalo, že spíš než čemukoliv jinému se oba týmy věnovaly bojůvkám ve středu hřiště.

Na pomoc tak musela přispěchat standardní situace - konkrétně přímý kop domácího Alexandra Meiera, který napřáhl z pětadvaceti metrů a bombou do pravého rohu brány nedal Benagliovi žádnou šanci. 1:1, ale jinak toho první poločas příliš nenabídnul.

Ani změna stran nepomohla - zápas byl i nadále hodně rozkouskováván, hráči předváděli tuhý a fyzický fotbal. Byl to nyní Frankfurt, kdo měl na trávníku mírnou převahu, ale až na Meierovu hlavičku, kterou famózně vyrážel Benaglio hned ve 46. minutě, z toho žádné velké příležitosti nebyly. Wolfsburg kontroval propagačními dalekonosnými střelami Arnolda (50') a Rodrigueze (60').

Absence kreativity si vybírala svou daň na obou stranách, bylo však vidět, že domácí kouč Armin Veh touží po výhře přece jen více; čtvrt hodiny před koncem ještě posílil útok o Aignera, jenže onen jediný, rozhodující gólový okamžik si připsali hosté. Osm minut před koncem se Ochs dostal k odraženému míči a poslal střílený centr před bránu, kde už číhal volný Arnold, jemuž nedělala dorážka z bezprostřední blízkosti žádné problémy.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele