17. kolo
22.12.2013 15:30 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Ofenzivní podívaná mezi Gladbachem a Vlky přinesla remízu 2:2

Závěrečné bundesligové utkání tohoto roku podle očekávání nabídlo skvělý fotbal, který však nakonec kýženého vítěze nepřinesl. VfL se sice ujalo vedení, ovšem Borussia záhy otočila stav, aby posléze za hosty srovnal čerstvý Bas Dost.

Ani jedna strana neudělala žádnou překvapivou změnu a to se na obrazu hry projevilo jedině pozitivně: Gladbach první čtvrthodinu jasně diktoval tempo hry (držení míče měl okolo 60 %), ovšem do nebezpečné situace se přes pozornou obranu Vlků nedostal. Jako první tak zkoušel štěstí Olić a po něm Diego, ani jeden z nich ovšem mičudu do branky neprocpal.

První opravdu výrazná šance přišla vzápětí a byl u toho znovu Olić, jehož ránu ale ter Stegen vytěsnil a následně si dokázal poradit i s dorážkou Arnolda! Až po této situaci se probudili také domácí, které mohl přesně po půlhodině hry poslat do vedení Kruse, ovšem po kombinaci Raffaela s Herrmannem balón ideálně netrefil a branku z dobré pozice přestřelil. Další nebezpečné situace už prvních čtyřicet pět minut nenabídlo a na přestávku se tak šlo za stavu 0:0.

Druhé dějství poté nabídlo o poznání ofenzivnější part. Ihned z první útočné akce navíc udeřilo: Rodríguez našel ve vápně Diega, který si bleskově zpracoval a následně střelou "na dlouhou nohu" usměrnil kulatý nesmysl k levé tyči ter Stegenovy svatyně - 0:1! Radost však koncernovému týmu vydržela pouhopouhých šest minut. Raffael si ve středu přebral míč od Kruseho, udělal s ním pár rychlých kroků do strany a poté křížnou střelou vyrovnal na 1:1. Tím ale Borussia rozhodně nekončila, hned záhy rozehrál standardku Arango a střelou do šibenice zavěsil - 2:1!

Svěřenci Luciena Favreho byli pochopitelně na koni a to ještě mezitím Raffael po rychlé kombinační akci z ideální střelecké pozice trestuhodně přestřelil! Napětí mezi oběma celky zvyšovala také situace před volným přímým kopem, který posléze vedl ke druhé brance, neboť hostující ekipa protestovala kvůli zranění Arnolda. Těžit z toho mohl jedině Mönchengladbach, ovšem Kramer na Benaglia recept nenašel a Kruse o chvíli později pro změnu nemířil mezi tři tyče.

Čtyři minuty před závěrečným hvizdem se však VfL přeci jen dočkalo: Caligiuriho centr skončil u nohou Luize Gustava, který sice z bezprostřední blízkosti na ter Stegena nevyzrál, ovšem střídající Dost už si věděl rady - 2:2. Vlci tak se 30 body zažívají vůbec nejúspěšnější podzim.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gladbacháci to jsou taky tupci, oni darujou dva body Wolfsburku ! Šílený ! Já být trenérem tak všichni dostanete rákoskou ! Mohli už Wolfsburku odskočit, takhle moenchengladbacháky příště přeskočí, a z Ligy mistrů nebide NIC ! To si pište moenchengladbacháci.

Reagovat
smazaný uživatel

cini ti nejaky zvlastni poteseni psat to priserny slovo "moenchengladbacháci" ???

Reagovat
smazaný uživatel

A jak jinač to mam napsat?

Reagovat
smazaný uživatel

borussia, gladbach nebo prezdivka hribata, vsechno zni stokrat lip

Reagovat
smazaný uživatel

Arango se trefil libově ...škoda že to nebyla výherní trefa pro moenchengladbacháky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele