22. kolo
22.02.2014 15:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - TSG Hoffenheim 2:2

Ať už se v Mönchengladbachu o Vánocích stalo cokoliv, je to pořádný důvod ke znepokojení - v roce 2014 totiž Hříbata vůbec nepřipomínají ten tým, který na podzim útočil na Ligu mistrů, a vyhrát se jim nepodařilo ani dnes proti Hoffenheimu. Favreho tým před vlastními fanoušky vedl už o dvě branky, nakonec se však musel spokojit s remízou 2:2 a na tříbodový úspěch čeká už sedm zápasů.

Hostující kouč Markus Gisdol varoval své svěřence, aby nedovolili soupeři získat převahu hned ze začátku utkání, tato slova však v kabině zřejmě příliš nezarezonovala, neboť Gladbach šel do vedení už ve 4. minutě - přes Kramera s Krusem se míč dostal až k Herrmannovi, který pěkným lobem obelstil gólmana Casteelse. Pro Borussii to byla nejrychleji vstřelená branka sezony, což vyústilo v zatažení do obrany; hosté kontrovali prudkou ránou Vollanda. Za domácí zahrozil Hrgota, který sice ukázal své technické dovednosti, ale na Casteelse si nepřišel; belgický gólman dokázal vyrazit míč na roh, z něj však už Gladbach navýšil své vedení díky prudké a přesné hlavičce Jantschkeho (18').

Favre naordinoval svému týmu chytrou taktiku vycházející z neprostupné obrany; Borussia ovládala hru a vyrážela do nebezpečných útoků, jak potvrdil ve 29. minutě Herrmann, kterému se dokonce povedlo dostat míč za brankáře, ale na poslední chvíli zasáhl bránící Süle. Hoffenheim se začal výrazněji prosazovat až po půlhodině hry, což vyústilo v šance Johnsona (31'), Herdlinga (37') a Salihoviće (45').

Druhou půli sice otevřela povedená rána domácího Daemse, potom už však převzal otěže zápasu Gisdolův tým, a v 57. minutě se mu podařilo vsítit kontaktní branku - Firmino zpracoval Vollandův pas a zužitkoval stoupající tlak Hoffenheimu přesnou střelou za ter Stegenova záda. Domácí vycítili nebezpečí a opět trochu utáhli šrouby, ale Hrgota, Kramer ani Raffael vedení navýšit nedokázali, což byla definitivní tečka za doposud dobrým výkonem Borussie. V závěru utkání už jasně dominoval Hoffenheim, ačkoliv k jasným šancím to dlouho nevedlo; zmínku zasluhuje pouze Hamadova neúspěšná hlavička.

Třináct minut před koncem vyslal Gisdol ve snaze o vyrovnání na hřiště čerstvého útočníka Anthony Modesteho, a o pět minut později už to bylo 2:2 - Stranzl fauloval v pokutovém území Johnsona, míč si na bílý puntík postavil tradiční exekutor Salihović a zaslouženě srovnal skóre. V samém závěru se Borussia ještě pokoušela o nějaké náznaky tlaku, ale Hoffenheim už cenný výsledek pohodlně ubránil.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele