14. kolo
01.12.2013 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Gladbach těsně udolal Freiburg a zůstává doma stoprocentní

Svěřenci Luciena Favreho potvrdili vítězstvím nad SCF skvělou aktuální formu a pátým tříbodovým ziskem po sobě se Mönchengladbach dotahuje na dohled třetí jmenovkyni z Dortmundu. Freiburg je nadále bezprostředně ohrožený...

Hříbata měla od prvotního uvedení míče do hry podle očekávání znatelnou územní převahu, dobře zformovaná defenzivní linie SCF si však držela protivníka na distanc. To víceméně platilo až do patnácté minuty: Arango skvělým pasem dostal balón k Herrmannovi, ten ale z hranice pokutového kopu prostor ohraničený třemi tyčemi trestuhodně nenašel!

Záhy se poté musel naopak činit ter Stegen, který si však s Mehmediho dalekonosným pokusem věděl rady. Byli to však nadále domácí, kdo měl více ze hry. Aktivitou oplýval především Arango, jehož skákavý pokus vymezený prostor neohrozil. O poznání více vzruchu nabídl rohový kop před opačnou brankou, který Höhn prodloužil na Hankeho, bývalý útočník Gladbachu však z malého vápna hlavičkoval nad břevno! Hosté se jen velmi složitě dostávali k míči.

Další "horká" chvilka na sebe nenechala, z pohledu bádenského mužstva, příliš dlouho čekat. Arango další lahůdkovou nabídkou oslovil znovu Herrmanna, který si ukázkově zpracoval, ovšem skvěle reagující Baumann, za pomoci břevna, kulatý nesmysl za svá záda nepustil!

A stejné noty se opakovaly i po změně stran. Borussia stále hledala jakoukoliv možnost k ohrožení freiburské svatyně, paradoxně však hrozilo spíše před hostující brankou. Vytrvale se o to staral Mehmedi, ježto opakovaně zkoušel ranami zpoza vápna, ale kýžený úspěch nezaznamenal. Potom se z ničeho nic ocitl před brankářem Freis, ovšem ani jemu se nepodařilo otevřít skóre.

Nekonečné čekání bylo přeci jen u konce těsně po dosažení šedesáté minuty: Herrmann po rychlé kombinační akci předal mičudu rozběhnutému Wendtovi, jenž následně před opuštěnou brankou vybídl Raffaela, načež to bylo 1:0! Pojistku mohl ze standardky přidat Arango, Baumann si však jeho skákavý pokus u své pravé tyče pohlídal. Další možnost měl před sebou Herrmann, kýžená druhá pojišťovací trefa však zřejmě nebyla týmu z Dolního Porýní souzena.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele