32. kolo
26.04.2014 15:30 CET
5 : 2
(1:2)

Reportáž

Bayern Mnichov - Werder Brémy 5:2

Fotbalisté Bayernu Mnichov si v závěru německé bundesligy vychutnávají atmosféru a nyní ve velmi pohledném utkání dokázali zdolat Werder Brémy 5:2 i přesto, že v utkání dvakrát prohrávali. Ovšem během sedmi minut ve druhém dějství vstřelili tři branky a rozhodli tak o svém dalším tříbodovém zisku. Německou ligu tak se čtyřiaosmdesáti body na kontě vedou o devatenáct bodů. Werder je čtrnáctý se šestatřiceti body a je prakticky zachráněn.

Na šestnáctou barážovou pozici Hamburku má devítibodový náskok, a pokud nedokáže HSV zvítězit v nedělním duelu na půdě Augsburgu, tak bude mít definitivní jistotu. V hostujícím dresu odehrál celé utkání český krajánek Theodor Gebre Selassie a hned v 10. minutě poslal svůj tým z první vážnější příležitosti sobotního utkání do vedení. Po rychlém brejku dostal balón do pokutového území a s naprostým přehledem prostřelil brankáře Neuera.

O deset minut později nejprve pálil z dobré pozice těsně vedle Claudio Pizarro, z následné akce po kolmici za obranu do pokutového území mířil mezi nohy brankáře Wolfa Franck Ribéry - 1:1. Zhruba deset minut před přestávkou znovu zahrozil Pizarro, který krásně přeloboval Wolfa a hosty od pohromy zachránil až Fritz, který vykopl balón z brankové čáry. Werder ani ne minutu od šance peruánského útočníka šel znovu do vedení.

Po dlouhém pasu za obranu převzal míč Aaron Hunt a po chytré kličce zamířil technicky přesně k tyči - 1:2. Favorizovaný mnichovský výběr dokázal srovnat devět minut po změně stran a prosadit se dokázal aktivní Pizarro. Ten se po centru na hranici brankového území položil do hlavičkového pokusu a brankáři Wolfovi nedal žádnou šanci na úspěch. Stejný hráč pak poslal Bayern poprvé v zápase do vedení o tři minuty později.

Pětatřicetiletý forvard využil přihrávky Alaby na brankové území a s přehledem zakončoval do odkryté svatyně. Po necelé hodině hry nejprve Wolf odvrátil přízemní střelu Martíneze na rohový kop, v 61. minutě zvýšil domácí celek své vedení o dvě branky. Po centru Lahma se u vzdálenější tyče ocitl zcela sám Bastian Schweinsteiger a svou hlavičkou rozvlnil síť soupeře počtvrté - 4:2.

Zhruba dvacet minut před koncem mohl na druhé straně snížit Junuzovič, jenže proti jeho střele z hranice pokutového území dobře zasáhl Neuer a připsal si první zákrok ve druhém dějství. Gólovou tečku za utkáním udělal v 74. minutě střídající Arjen Robben, který do té doby nepobyl na hřišti ani minutu. Nizozemský ostrostřelec vypálil levačkou a ze zhruba dvaceti metrů uklidil míč k pravé tyči, v závěrečné čtvrthodině se již nic zajímavého nepřihodilo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
bayern987

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-3

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern postavi B muzstvo musi se setrit na tu ligu mistru

Reagovat
bayern987

dobrý pokus, ale radši zalez

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 bayern ne ponechá nic náhodě

Reagovat
bayern987

No, paráda tentokrat jsme si zlepšili náladu

Reagovat
smazaný uživatel

www.fcbayern.sk/home.html

www.facebook.com/fcbayern.sk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele