7. kolo
28.09.2013 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern těsně udolal Vlky a zůstává na dohled Dortmundu

Potvrdit úspěšný vstup do sezóny i proti VfL se mnichovskému celu přece jen povedlo a zásluhou Thomase Müllera se Bayern nadále drží na kontakt s vedoucím BVB, které si pro změnu poradilo s Freiburgem.

Bavorský velkoklub se oproti utkání s Hannoverem (4:1) v rámci DFB-Pokalu představil hned s pěti změnami a do hry tak opět poslal takřka nejsilnější možnou sestavu. Kapitán Philipp Lahm se jako už tradičně ukázal ve středu zálohy. Dieter Hecking musel na opačné straně řešit zranění Vieirinhy (kolenní vazy), jehož nahradil Koo. Proti "svým" nastoupil Luiz Gustavo.

Od prvního uvedení míče do hry byla na FCB patrná snaha o ovládnutí zápasu, ovšem k výraznějšímu ohrožení branky se Mnichované tak jako tak přes pozorně bránícího soupeře nedostali. Jako první to na druhé straně zkusil po rohu Luiz Gustavo, ale na Neuera si nepřišel. Jinak se mičuda pohyboval zejména ve středu pole a oba brankáři tak zůstávali bez práce. Dvě minuty před pauzou měl po Robbenově rohu šanci Olić, zamířil ovšem pouze do boční sítě.

Stejný obraz hry, teda tlak Bayernu, byl k vidění i po obrátce. Paradoxně však mohlo po hodině hry udeřit před druhou brankou, avšak Schäfera na poslední chvíli zbrzdil Rafinha a univerzál s výbornou levačkou poté hlavičkoval nad branku. Hned nato Guardiola stáhnul ze hřiště dvojici Schweinsteiger - Robben, jejichž místa zaujali Kroos a Shaqiri. Tato změna prakticky vzápětí přinesla kýžené ovoce: Shaqiri vyslal míč na Ribéryho, jehož centr usměrnil mezi tři tyče Müller - 1:0!

Deset minut před koncem řádné hrací doby vymyslel švýcarský křídelník možnost pro Mandžukiče, ten se po překonání Benaglia užuž radoval, doslova za minutu dvanáct ale zasáhl Naldo a udržel tím svůj tým ještě ve hře! Vlci se však do zakončení takřka nedostali, pověstnou výjimkou byla hlavička Nalda, ovšem pozorný Neuer si věděl rady a udržel tak pro FCB tři body.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nic než vítězství!!! 4:0 Bayern Munich

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

wolfsburk da gol v kurzu 2 ale vysledek 2:1

Reagovat
patriksimon

3:0

Reagovat
Centrofixka

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele