1. kolo
09.08.2013 20:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Borussia Mönchengladbach 3:1

Před dvěma lety Bavorům vstup do soutěže proti Mönchengladbachu pořádně zhořkl - letos se však favorit pod vedením nového kouče Guardioly dočkal odvety, když vyhrál přesvědčivě 3:1.

Bayern se rychle dostal do dvoubrankového vedení; Gladbachu pomohla vlastní trefa obránce Danteho. V atraktivní druhé půli pak domácí uzavřeli výsledek z penalty, kterou proměnil David Alaba. Guardiola, kterému se nestihl uzdravit Thiago Alcantara, zvolil nakonec formaci 4-1-4-1 s Mandžukićem na hrotu, a už po pěti minutách se domácí dostali do první velké šance, kterou zahodil Müller; o sedm minut později se však diváci už mohli radovat naplno. Ribéry se po nepřesném odkopu ter Stegena rychle zorientoval a poslal vynikající pas téměř z poloviny hřiště na nabíhajícího Robbena, který z ideální palebné pozice levačkou přeloboval hostujícího brankáře. Ribéry měl prsty také ve druhé brance - jeho střelu sice ještě ter Stegen vyrazil, ale Mandžukić už s dorážkou neměl problémy.

Skvělá úvodní čtvrthodina vlila domácím do žil tolik potřebný elán, a přestože Borussia dokázala jakž takž zahrozit Raffaelovou střelou těsně mimo, byl to Bayern, kdo zakrátko zaznamenal další velkou šanci - v 19. minutě si Mandžukić ve vápně naskočil na centr a hlavou jen tak tak netrefil. O čtyři minuty později zase Ribéry protančil mezi třemi obránci soupeře a krotit jej musel až ter Stegen.

Neuer se do vážné akce dostal poprvé až po půlhodině hry, ale šance to byla pořádná - proti ráně Kruseho musel předvést svůj vynikající reflex (předchozí Raffaelova střela z 24. minuty byla spíše z kategorie propagačních). Bayern zareagoval dalekonosným pokusem Ribéryho, ale hostům už v této chvíli znatelně stouplo sebevědomí, což se mělo brzy projevit i gólově. Pět minut před koncem první půle totiž Arango zakončil svůj průnik centrem na malé vápno, kde se nepohodli Neuer s Dantem a brazilský stoper si nešťastně srazil míč do vlastní sítě.

Bayern ještě před pauzou zkoušel navýšit vedení nepříjemnou ránou Kroose a hlavičkou Mandžukiće, ale pohotový ter Stegen si s oběma pokusy poradil. Bylo však jasné, že jednobrankové vedení k nějakému klidu nestačí - a po změně stran se tak na hřiště vplížila tenze. Bavoři byli herně lepším týmem a málem se jim podařilo vsítit třetí branku, kdyby Kroos netrefil v 60. minutě pouze tyč; Borussia se však nevzdávala a spoléhala na protiútoky, přičemž zejména Kruseho rána levačkou vystrašila domácí fanoušky.

Nakonec si tak musel favorit počkat na 67. minutu - právě v ní totiž zahrál ve vápně rukou Álvaro Domínguez, k penaltě se postavil Müller.. a fantastický ter Stegen míč vyrazil! To však nebylo vše - nešťastný Domínguez, jako ve scénáři z povedené komedie, zopakoval svůj prohřešek o pouhou minutu později, tentokrát už za žlutou kartu, a David Alaba se na rozdíl od svého spoluhráče z puntíku už nemýlil.

Hostující trenér Lucien Favre zareagoval dvojitým střídáním a nutno podotknout, že i přes nepříznivý stav se jeho svěřenci nevzdávali; Raffaelovu střelu však zblokoval Dante na roh, a Bayern si už v závěru mohl dovolit zklidnit tempo, hlídat míč a nepouštět soupeře ani do náznaků šancí. Pep Guardiola tak svůj první bundesligový zápas zvládl nakonec s přehledem.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Hledáme týmy (4+1) na fotbalový turnaj v Praze na vysočanské.Umělá tráva. Mělo by být 8 týmů.Turnaj by se měl konat jednu ze sobot v září.Pro nejlepší tři týmy budou odměny.Pro bližší info pište na můj email: fcintermilano1908@seznam.cz

Reagovat
smazaný uživatel

jsem sice velky fanda bayernu ale chci at ten zmetek guardiola vystreli BORUSSIA

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle koment by se mel nekde zaznamenat dik za pobaveni velky fando

Reagovat
Kapřík

Ty seš fakt skalní.

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

nebude Bayern hrat 4-3-3 ze nie?

Reagovat
smazaný uživatel

no ked ten debilek da vazne prec typickeho hrota

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN MUNCHEN 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

FCB!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jaka to haluz, ze muller nedal penaltu a hned minutu na to kopal penaltu Alaba a dal...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele