30. kolo
12.04.2014 18:30 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Dortmund napodobil Augsburg a veze z Mnichova výhru 3:0

Borussen dokázali již korunovanému šampionovi oplatit podzimní porážku a po jasném vítězství zasadili Bayernu druhou porážku za sebou! Po premiérovém nezdaru venku tak FCB padlo i na zatím nedobytné půdě Allianz Areny, zatímco Dortmund si pojistil druhou příčku.

Španělský kormidelník Bavorů udělal oproti duelu s ManUtd (3:1) na půdě Ligy mistrů tři změny, když před blížícím se duelem s Kaiserslauternem v semifinále DFB-Pokalu nechal pouze na lavičce tradiční stálice Boatenga, Kroose a Müllera, jejich pozice zaujali Rafinha, Schweinsteiger a Martínez. Ani BVB příliš nešetřilo opory, lavička vyšla pouze na Piszczeka a Lewandowskiho.

Žlutočerná ekipa jakoby plynule navázala na skvělý výkon ze zápasu s Bílým baletem (2:0), mnichovský velkoklub sice držel mičudu tradičně pod kontrolou, ovšem Weidenfeller mohl zůstávat klidný, ohrožení jeho branky se totiž nekonalo. Na šance se čekalo 20. minut.

Hned z první opravdu nebezpečné akce pak udeřilo: Hofmann s Aubameyangem předali mičudu Reusovi, jenž celou akci ještě vylepšil pasem na Mchitarjana, který pohotově zavěsil - 0:1! Poté to zkoušel sám gabonský expres, ale úspěch neslavil. Bayern byl takřka po celé první dějství bezbranný, akorát dvě minuty před koncem poločasu sice vypálil Mandžukić, ovšem zacílil přesně doprostřed branky, kde stál nachystaný Weidenfeller. Odcházelo se tak za stavu 0:1.

Také po obrátce jsme byli svědky totožného obrazu hry jako během první půle: Bayern držel kulatý nesmysl, ovšem důsledně přistupující BVB domácí k ničemu nepustilo. A navrch ještě samo udeřilo do černého: Aubameyang po další skvělé akci předal Reusovi, jenž pohotovým zakončením nedal Raederovi (nahradil o přestávce zraněného Neuera) šanci zasáhnout - 0:2!

Tím to však pro špatně hrající Mnichovany nekončilo. Právě naopak. Sokratis fantastickým dalekonosným míčem oslovil nabíhajícího Hofmanna, jenž si ideálně zpracoval a poté suverénně upravil na 0:3. Úřadující bundesligový mistr se přece jen probral, ale Mandžukić vymezený prostor hledal marně, zatímco Schweinsteiger a Dante, jenž hlavičkoval po rohovém kopu, dopadli na chlup stejně. Chorvatský kanonýr se nakonec kýžené trefy dočkal, ovšem správně nebyla uznána pro ofsajdové postavení. Během nastavení ještě Rafinha viděl červenou kartu.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

překvapení 0:2

Reagovat
bayern987

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 ! BVB!

Reagovat
smazaný uživatel

zatim

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole jděte se zahrabat, hlavně že máte držení míče 66%.

Reagovat
bayern987

radši mlč

Reagovat
smazaný uživatel

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je šok , ve chvíli , kdy mají ladit formu na rozhodující fázi LM příjde takový útlum!!

Reagovat
smazaný uživatel

Žeby pepkostyl pomalu uvadal? Ale spíš na to jebou, když už mají titul.

Reagovat
smazaný uživatel

A prečo by sa vlastne mali snažiť vyhrávať? Ešte by prišlo na nejaké zranenie a to teraz vôbec nepotrebujú

Reagovat
smazaný uživatel

protoze berou penize porad? protoze divaci zaplatili vstupny? aby nedoslo k zranenim tak prave maji hrat nahradnici.. ale oni dostanou trojku s robbenem a i riiberym

Reagovat
smazaný uživatel

co ten Neuer? jeho zraneni by spravedlive vykompenzovalo zraneni Ronalda :)

Reagovat
bayern987

nic to není jenom lýtko bude fit....

Reagovat
johnn

No toto to necakal asik nikto Dortmund mal hrat tak proti Realu a by bol postupil cez nej no skoda

Reagovat
smazaný uživatel

on takhle prave proti realu hral.. akorat ten rozdil ze bayern dostal doma o gol vic nez real

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern by měl jít před soud když každému rozdává body

Reagovat
smazaný uživatel

skvele borrusie k nicemu je nepustila a presovali v sesti a reus je jeden z nejlepsich vubec

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele