3. kolo
24.08.2013 15:30 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Bayer přestřílel Hříbata a vyrovnal tím rekordní vstup do sezóny

Doslova snový rozjezd sezóny prožívá Leverkusen, který dokázal vyhrát všechny tři úvodní zápasy, čímž srovnal vlastní maximum ze sezóny 2003/04! Gladbach i napodruhé vyjde na hřištích soupeřů s prázdnou.

Vysoké očekávání se úvodních dvacet minut vůbec nenaplňovalo, oba týmy se spíše oťukávaly a zajímavých momentů bylo k vidění jen velmi pomálu. To se však změnilo hned záhy, když Toprakovu hlavičku zastavil Arango rukou a rozhodčí Brych bez váhání ukázal na penaltu! Mičudu si vzal tradiční exekutor Kießling a nekompromisně poslal Bayer do vedení - 1:0.

Borussia měla tou dobou až 60% držení míče, ovšem lekce z produktivity a jednoduchosti ještě nekončila. Lars Bender narýsoval pas na Kießlinga, jenž se rázem hnal tváří v tvář na ter Stegena, střelec první branky následně včas předal mičudu Samovi, který podélnou střelou zvýšil na 2:0! Hosté byli logicky rozhození a do poločasu si prakticky "nečuchli". Naopak další branku mohl hned dvakrát přidat Kießling, nejdříve ale hlavičkoval nepřesně a poté byla jeho rána zablokovaná.

Naprosto jednostranná záležitost se však po obrátce až nečekaně zamotala. Arango sice nejdříve na Lena recept nenašel, ale vzápětí vybojoval Kruse míč pro Herrmanna, jenž ho předal Stranzlovi, který se po rohu zdržel ve vápně soupeře a bylo to 2:1. Takřka vzápětí se začínalo od nuly! Domácí brankář neudržel snadný balón a Arango už měl před sebou jednoduchou práci - 2:2!

Oboustranný útočný fotbal ale pokračoval i nadále. Werkself se nevzdala a za další čtyři minutky se mohla opětovně radovat z náskoku: Kieling vrátil na Sama, který přízemní ranou k tyči nedal ter Stegenovi sebemenší naději zasáhnout - 3:2! Hrálo se nahoru dolu. Výtečnou možnost na srovnání měl Domínguez, ten ovšem z malého vápna zamířil jen do připraveného Lena, brankář Farmaceutiků si tak vylepšil reputaci! Pověstné rčení poté znovu úřadovalo: Sam tentokráte předal kulatý nesmysl Castrovi, jehož dalekonosný pokus zaplul znovu nechytatelně k tyči - 4:2.

Lucien Favre se nevzdával a na trávník během chvíle postupně vyslal Hrgotu, Younese a de Jonga, ani to mu však nepomohlo a Mönchengladbach zůstává se třemi body.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele