32. kolo
26.04.2014 18:30 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Leverkusen se rozešel s Dortmundem produktivní remízou

Příchozí diváci viděli na hřišti BayAreny hodně zábavnou podívanou, která nabídla pro oba aktéry dvě branky a výsledkem tak zůstala bodová dělba. Borussia zůstává na druhém místě, zatímco Werkself je čtvrtá.

Samotné utkání vzbuzovalo nemalé očekávání, které se od první minuty potvrzovalo: oba celky se snažily hrát ofenzivně, kulatý nesmysl se přeléval ze strany na stranu a přítomné obecenstvo se rozhodně nenudilo. Po sedmi minutách rozehrál Son od rohového praporku, Kießling sice zamířil pouze do břevna, ovšem Lars Bender už měl následně snadnou práci - 1:0.

Tento moment určil ráz dalších minut. Hned dvě nadějné akce během dvou minut měl na kontě Mchitarjan, avšak úspěch neslavil. Ještě před půlhodinou hry bylo srovnáno: Reus z volného přímého kopu našel hlavu Kircha, jenž pohotově vyrovnal na 1:1. Hrálo se nahoru dolu. Radost BVB dlouho nevydržela, přesněji jen čtyři minuty. Po rychlé akci Brandt na zadní tyči oslovil Castra, jenž hlavou opět poslal Bayer do vedení - 2:1! Vzápětí zahrál ve vápně rukou Hilbert a rozhodčí Perl nařídil pokutový kop! Mičudu si postavil Reus - 2:2. Ten samý hráč měl i další šanci, ale tentokráte neuspěl.

Oboustranně rychlý ofenzivní a zábavný fotbal pokračoval i po změně stran. Boenisch svým centrem hledal ve vápně Kießlinga, ten však těsně na balón nedosáhl. Kromě útočných akcí muselo diváky bavit i velké množství osobních soubojů na obou stranách, zejména ty mezi Spahičem a Lewandowskim vzbuzovaly nemalé emoce a oba aktéři dohrávali se žlutým napomenutím. To Kießling se soustředil spíše na hru a během chvíle hlavou dvakrát branku nenašel.

Vyloženou šanci měl také Son, ovšem zacílil jen do boční sítě! BVB touto dobou vypadlo z role a domácí se nadechovali k rozhodujícímu náporu. Ten vedl také mladičký Brandt, jenž se z ničeho nic objevil sám před Weidenfellerem, avšak ikona Borussie svůj tým podržela!

Reakce mohla přijít po další bravurně zahrané standardce Reuse, ale Hummels s ukazatelem skóre nepohnul. Během nastaveného času měl ještě příležitost Boenisch, ovšem ani jemu nebylo přáno remízové utkání rozhodnout a výsledkem tak byla netradiční remíza 2:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1-5

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 kdyz při nás budou stát všichni svatí

Reagovat
johnn

No konecne to bol dobry fotbal od leverkusenu mozno najlepsi vykon v tomto roku mohli aj vyhrat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele