1. kolo
11.08.2013 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Mainz potvrdil normu a doma počtvrté za sebou udolal Šváby

Napravit nepřesvědčivé vystoupení z Evropské ligy proti Botevu Plovdiv se Stuttgartu nepovedlo, když na poli Coface Areny od začátku tahal za kratší konec provazu a nakonec odjíždí bez bodu. FSV znovu osvědčilo svoji největší devizu!

Hostující kouč Bruno Labbadia musel díky velkému množství absentérů zejména defenzivu hodně upravit (chyběl Niedermeier, Rüdiger a velký otazník pak visel nad startem kapitána Tasciho, který nakonec do utkání nastoupil). Ani to však aktivním Švábům nevadilo a byli to právě oni, kdo měl počáteční převahu, ovšem bez výraznějšího ohrožení soupeřovy branky.

Mainz na sebe začal upozorňovat až po deseti minutách, kdy měl hned dvě nadějné možnosti, Polter ani Noveski ovšem úspěch neslavili. Po čtrnácti minutách se však FSV dočkalo: Sakai trestuhodně ztratil míč, Nicolai Müller si následně udělal dobrý den z Röckera a tváří v tvář proti Ulreichovi nezaváhal - 1:0! Domácí radost však neměla dlouhého trvání. Konkrétně pouhé dvě minuty, než Traoré po autovém vhazování našel Ibiševiče a rázem bylo srovnáno - 1:1.

Krátce nato ale musel zraněný Serdar Tasci ze hřiště, jehož místo zaujal Konstantin Rausch (Sakai se posunul na pravou stranu obrany a Schwaab do středu, přičemž Gentner dostal na ruku kapitánskou pásku). Defenziva VfB doposud ještě nikdy nenastoupila v takovémto složení a na hře to bylo chtě nechtě znát. Nadějné šance měli postupně Polter a Okazaki, ani jeden z nich však na Ulreicha recept nenašel. Neúspěšnou odpověď z dálky si ještě do pauzy nachystal Traoré.

Maximálně otevřený fotbal pokračoval i po změně stran. Hned tři (!) velké příležitosti měl na kontě Harnik, rakouský reprezentant však nevěřil vlastním očím, když ani jednu z nich nedokázal dotáhnout do úspěšného konce! Záhy přišel trest: Pospěch našel ve vápně ještě nedávno Švába Okazakiho, který se šikovně otočil kolem bránícího hráče a přízemní střelou k bližší tyči zavěsil - 2:1.

Labbadiova družina se za žádnou cenu nechtěla smířit s průběžným výsledkem a také proto vrhla všechny dostupné síly do útoku (postupně se na hřišti ukázal Cacau a Abdellaoue). Dvě parádní rány ze standardek si během pár minut zapsal na svůj účet Rausch, skvěle chytající Heinz Müller však jeho pokusy směřující pod břevno (jeden z toho do šibenice) vytáhl a výrazně tím svoje barvy podržel nad vodou! Röckerovi pro změnu pokazil radost vracející se Okazaki! V 78. minutě však čerstvý Choupo-Moting našel na ofsajdové hraně Nicolaie Müllera, jenž zvýšil už na 3:1.

Ze strany Švábů byla neustále k vidění ohromná snaha s výsledkem ještě něco udělat a nakonec se hostující skvadra přece jen dočkala. Chybu si tentokráte na svoji stranu zapsal Heinz Müller, když vyrazil dalekonosnou ránu Cacaua a Harnik už jednoduše nemohl minout - 3:2! Minutu před koncem řádné hrací doby měl k dispozici volný přímý kop Rausch, trefil ale jen připraveného brankáře Mainzu.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele