8. kolo
05.10.2013 15:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 2:2

Fotbalisté Mainzu byli blízko své páté prohře v řadě za sebou, nakonec ale v závěrečné desetiminutovce zabrali a díky brance v nastaveném čase vybojovali alespoň bod. Díky tomu se posunuli prozatím na jedenácté místo tabulky se ziskem deseti bodů, Hoffenheim je se stejným počtem lepší o jednu příčku pouze o skóre. Český obránce Zdeněk Pospěch odehrál celý zápas a jako jediný hráč svého týmu uviděl žlutou kartu.

Hosté přitom odstartovali naprosto brilantně a už po polovině úvodního dějství vedli o dvě branky. Do vedení se mohli dostat ve 12. minutě, avšak po skvostné individuální akci na levém křídle trefil pouze tyč Elyonoussi. O dvě minuty později se však TSG již mohlo radovat. Na pravé straně se uvolnil Kevin Volland a sám se dostal do středu hřiště před pokutové území, odkud poté vypálil a míč zapadl přesně k levé tyčce.

Za necelých osm minut se hosté uklidnili ještě více. Po nádherné nahrávce Schipplocka se za obranu probojoval k míči Roberto Firmino a z první snadno přehodil brankáře Heinze Müllera - 0:2. Hosté tlačili až do konce prvního poločasu a vytvořili si ještě jednu obrovskou možnost. Po přesném pasu Firmina byl zcela volný Elyonoussi, jehož rána mířila těsně vedle Müllerovy branky. Po změně stran se začali poprvé ozývat také domácí.

Zprvu nejvíce hrozil Okazaki, který byl nejaktivnějším mužem svého týmu. Po hodině hry to zkusil z hranice pokutového území, ovšem míč zapadl přímo do náruče brankáře Casteelse. O pět minut později se zrodil rychlý brejk FSV, jenže ve finální fázi selhal Zimling a nedokázal procpat míč na zcela volného spoluhráče. Velká aktivita domácího celku po příchodu několika nových tváří vyvrcholila v 82. minutě.

Mainz dokázal utkání ještě zdramatizovat po nádherném centru Geise. Na přední tyči se zjevil střídající Maxim Choupo-Moting a akrobaticky z voleje dopravil míč k levé tyči. Ve druhé nastavené minutě se houževnatý Mainz dočkal vyrovnání a velkou zásluhu na tom měl brankář Müller. Ten po rohovém kopu hlavičkoval směrem k brance. Jeden z obránců si zpracoval míč na prsa a ve snaze odkopnout balón trefil nohu Nikolče Noveskiho, od níž se míč odrazil do branky - 2:2. Radost domácího výběru byla neskutečná, především pak hrdiny utkání Müllera.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele