26. kolo
23.03.2014 15:30 CET
2 : 5
(0:1)

Reportáž

Orli vezou z Norimberku tři body a dostávají se z nejhoršího

Náprava za předchozí nevydařená představení se Frankům nepovedla. FCN před vlastními fanoušky sice proti Eintrachtu mocně dotahovalo, ovšem nakonec se i díky početnímu oslabení bodového zisku nedočkalo.

Úvodní čtvrthodina příliš zajímavý fotbal nenabídla, ani jeden tým se prakticky nedostal k ohrožení soupeřovy branky a mičuda se pohybovala nejvíce uprostřed pole. Volný přímý kop rozehrál Barnetta, ale Schäfer si poradil. Postupem času měl Eintracht více ze hry, ovšem paradoxně mohl udeřit Norimberk, Pekhart však z nadějné pozice trefil pouze boční síť.

Hned z další akce však udeřilo: Aigner svým pasem oslovil Barnettu, jenž z bezprostřední blízkosti otevřel skóre - 0:1! Švýcarský záložník se trefil do černého poprvé od prosince 2010! Krátce nato musel po ostrém zákroku Joselua (sudí Kircher jeho loket neviděl) ze hřiště Petrák, kterého nahradil Balitsch. Der Club se ne a ne dostat do hry, ojedinělé možnosti Campañy a Drmiče kýženým úspěchem neskončily. O poznání více práce měl znovu Schäfer, který těsně před odchodem na přestávku likvidoval další příležitost při chuti hrajícího Barnetty.

Do druhého dějství už se nepodíval Kiyotake, jehož nahradil Mak, ovšem ani to FCN k ničemu nepomohlo. Aigner nesobecky předložil balón na lépe postaveného Joselua, který bez větších problémů do odkryté svatyně zavěsil - 0:2. Za pouhé čtyři minuty pak domácí brankář vyrazil hlavičku Laniga jen k Madlungovi, který upravil již na průběžných 0:3.

Zdálo se býti rozhodnuto, ale Norimberk se nevzdával. Těsně po hodině hry Campaña oslovil Drmiče, jenž se neukvapil a parádní ranou do šibenice snížil na 1:3. Orli byli rázem naprosto venku z role. Toho využil Plattenhardt, který našel Campañu, jenž vydařenou střelou z velké dálky překonal bezmocného Trappa - 2:3! Když už se domácí ekipa nadechovala k závěrečnému náporu, tak byl za faul na Joselua vyloučen Pinola a Eintracht přesilovku náležitě využil. Čerstvý Kadlec (nahradil Aignera) nejprve neuspěl, ale Joselu jeho práci dokončil a posléze se mohl radovat i bývalý tahoun Sparty, jenž svým pátým ligovým gólem uzavřel na konečných 2:5.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

kadlec hezkej

Reagovat
smazaný uživatel

No, tak to musím uznat, že se Kadlec svým gólem opravdu ukázal v dobrém svělte...pěknej gól

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele