30. kolo
20.04.2013 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Brémy podlehly i Vlkům a ještě se budou muset řádně otáčet

Jak vypadá opravdová krize, se mohou nyní přesvědčit na severu Německa, kde místní Werder nepoznal tříbodovou radost již podeváté a může se tak připravit na pořádně napínavý finiš. Naproti tomu VfL už může být takřka bez obav.

Oboustranně nervózní začátek nenabízel dvakrát zajímavou podívanou, kulatý nesmysl se pohyboval od vápna k vápnu a nebezpečné akce před brankami takřka neexistovaly. Postupem času ukázali přece jen větší odvahu Vlci a zanedlouho se také dočkali odměny: Arnold se šikovným manévrem zbavil Kjaera, následně zpoza vápna napřáhl a balón se za pomoci Kjaera zastavil až u levé tyče - 0:1!

Brémská reakce na sebe nenechala dlouho čekat, ovšem většina akcí postrádala jakýkoliv nápad, myšlenku a tím pádem vyzněla do ztracena. Na cestě byla navíc další studená sprcha: Olić nebojácně pronikl do vápna a za Prödlova přihlížení z úhlu překonal bezmocného Mielitze - 0:2. Právě rakouský stoper musel následně po půlhodině hry uvolnit místo čistokrevnému útočníkovi Nilsu Petersenovi, ani to však nevýraznou ofenzivu SVW neprobralo a Benaglio si zásah nepřipsal.

Podobný obraz hry se naskýtal i po změně stran. Automobilový celek se podle očekávání zatáhl a čekal na příležitosti k rychlým kontrům do otevřené obrany, zatímco Brémy se marně snažily vtisknout hře jakoukoliv myšlenku, ovšem marně. Když už de Bruyne na zadní tyči oslovil Arnautoviče, tak druhý jmenovaný nadějnou šanci trestuhodně promeškal a hostujícího brankáře vůbec neohrozil.

Definitivně jasno pak bylo v 66. minutě, kdy čerstvě příchozí Özkan Yildirim naprosto zbytečně (zřejmě z přebytku motivace) ve vymezeném prostoru fauloval pronikajícího Vieirinhu a sudí Brych musel ukázat na pokutový kop! Odpovědnost na sebe vzal Diego a zkušeně do protipohybu brankáře svého bývalého chlebodárce definitivně potopil - 0:3. Bývalý hráč Werderu (strávil tam tři sezóny) se však zachoval správně a po brance se takřka neradoval. Nakonec mohl přece jen korigovat Petersen, ale na Švýcara recept nenašel a Arnautovičovi byl pro změnu pískán ofsajd.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele