32. kolo
04.05.2013 15:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Werder opětovně zklamal a proti Hoffenheimu bere pouze bod

Velmi dobře rozehraný zápas promarnily Brémy, které po pauze vedly nad TSG už o dvě branky, ovšem hostující družina se ani za tohoto stavu nevzdávala a nakonec si ze severu Německa odváží důležitý bod za remízu 2:2.

Zelenobílá družina mohla pro veledůležitý duel počítat i s uzdraveným Kevinem de Bruynem, jenž nahradil Zlatka Junuzoviče, kterého pro změnu trápí žaludeční problémy. To hostující kormidelník Marcus Gisdol vsadil na osvědčené tváře a od výhry nad FCN sestavu nezměnil.

Odvděčit se fanouškům za iniciativu "ALLEz GRÜN", přesně takový cíl si před zápasem daly Brémy a na jeho plnění ani nemusely příliš dlouho čekat. Neuběhla ještě ani minuta hry, když Petersen oslovil ve vápně Hunta, kterého pouze za cenu nedovoleného zákroku zastavil Abraham a rozhodčí Hartmann ukázal na pokutový kop! Odpovědnost vzal na sebe sám faulovaný a bezpečně proměnil - 1:0!

Koncernové mužstvo se ovšem tímto úvodem nenechalo zaskočit a naopak se vytrvale tlačilo k ohrožení domácí svatyně. Hned několik volných přímých kopů rozehrával Salihović, ale ohraničený prostor hledal marně. Bosenský reprezentant pak od rohového praporku našel na vzdálenější tyči hlavu Abrahama, ten však pod břevno svůj pokus nenapěchoval! Werder hrál maximálně účelně a byl pro obranu TSG neustále nebezpečný. To ostatně potvrdil Petersen, jenž přechytračil hned dvojici obránců, následně poslal míč na de Bruyneho, který přízemní ranou ke vzdálenější tyči upravil na 2:0.

Ani druhá inkasovaná branka však snahu Hoffenheimu nezastavila. Rovnou dvě nadějné příležitosti měl Firmino, nejdříve ale jeho dalekonosný pokus zastavil Mielitz, aby si ten samý hráč vzápětí proti brazilskému šikulovi poradil i tváří v tvář! Ještě do přestávky mohl na opačné straně potrestat chybu Casteelse, jenž nepřesvědčivě vyrazil na dlouhý míč Hunta, de Bruyne, ovšem skákavý míč se mu z obtížné pozice nepodařilo usměrnit do prostoru vymezeného třemi tyčemi!

Vysoké tempo hry pokračovalo i po změně stran. Přístavní celek už se přeci jen daleko více zaměřil na zadní vrátka a přitom vyčkával na možnosti k rychlým kontrům do otevřené obrany, nebezpečný pak byl i ze standardek. Rohové kopy si ve vápně našli Fritz a o chvíli později také Prödl, ani jednomu z nich se však nepodařilo Casteelse výrazněji ohrozit. To už dokázal Weis, avšak z úhlu nemířil přesně.

Hostující snaha ani postupem času neustávala, měla však čím dál více křečovitější průběh, což se jasně ukázalo při dalším z mnoha volných přímých kopů Salihoviče, jenž se odrazil k de Bruynemu, který "nakopl motorku", ovšem potom těsně minul levou tyč hoffenheimské svatyně! Vyprodaný Weserstadion se rozhodně nenudil, akorát zajímavých možností před oběma brankami konstantně ubývalo...

Definitivní konec hostujících nadějí mohl nastat po skvělé individuální akci Hunta, který se prohnal kolem Theskera, ovšem následně balón neusměrnil na zadní tyč! Když už se zdálo, že je rozhodnuto, prohnal se středem obrany čerstvý Schipplock a přes padajícího Mielitze snížil na 2:1. Už v nastavení odcentroval Firmino, Ludwig sice na brémského strážce svatyně nevyzrál, ale Schipplock už si z bezprostřední blízkosti dokázal poradit a vyrovnal tak na konečných 2:2!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 TSG vybojuje velmi doležite viťazstvo

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

velmi jednoduchy zapas cista 2 / 1:6

Reagovat
šolim

Už to fakt nehul!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele