6. kolo
29.09.2012 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Bayern Mnichov 0:2

Ačkoliv se mužstvo trenéra Schaafa s bavorským favoritem dlouho drželo a po valnou většinu devadesáti minut plnilo taktické pokyny na výbornou, musejí se nakonec Zeleno-bílý sklonit před nesporně vyšší kvalitou bavorského FC. Mnichovský expres tak tedy sviští bundesligovou scénou nadále bez zaváhání, hanzovníci však nemusí smutnit a do následujících utkání mohou vzhlížet s optimismem.

V první velké šanci utkání se objevil na Weserstadionu dobře známý Claudio Pizarro. Akce začala u Ribéryho, jenž se na levé straně velmi snadno prosadil přes Gebre Selassieeho a vzdušným balonem hledal hlavu peruánského útočníka - ten však hlavičkoval v záklonu a tudíž nepřesně. Werder se nehodlal usadit před vlastní šestnáctkou a velmi sympaticky se snažil vysunout hru. Tím pádem byl k vidění velmi pohledný a kvalitní fotbal plný sprintů, osobních soubojů a kratších přihrávek a na pozoru se musela mít i defenzíva hostů.

Po dvaceti minutách však bavorský celek přinutil svého soupeře k těsnějšímu uzavření defenzivních šiků a přenesl dění z větší části na brémskou obranou polovinu. S postupujícími minutami FCB čím dál více kontroloval balon, avšak gólové situace si z toho vypracovat nedokázal. Schaafovi svěřenci bránili zodpovědně a Bayern mohl útočit jen po stranách hřiště. Koncem poločasu se vytratila plynulost hry, množily se totiž nedovolené zákroky. Nutno podotknout, že se domácí borci nejednou káceli na zem až příliš ochotně.

Zajímavé události tak byly k vidění zase až na konci prvního poločasu. U všeho podstatného byl opět Pizarro. Ten nejprve nebezpečně hlavičkoval po rohovém kopu a těsně před ochodem do kabin pak pohrdl krásným Müllerovým pasem do vápna. Peruánec si mohl spíše oddychnout, že pomezní rozhodčí zastavil akci kvůli těsnému ofsajdu. Bavoři do druhého dějství vstoupili ve velkém stylu: Prödl nejdříve obětavě skočil do nadějné rány Pizarra a po chvíli nato rozezvonil Franck Ribéry pravou tyč Mielitzovy brány. Této příležitosti předcházelo nádherné uvolnění Francouze na hranici pokutového území. V 57. minutě se Ribéry dostal do další šance, avšak z ostrého úhlu rychle vyběhnuvšího brémského gólmana překonat nemohl.

Francouzský reprezentant se nadále činil ze všech borců FCB nejvíce a jeho střele v pětašedesáté minutě zpoza brémskou šestnáctku chybělo jen půl metru. Werder záhy odpověděl po chybě Luize Gustáva, jež vedla k tutové šanci pro Petersena, jenž však trefil šťastně postaveného Neuera. Tempo a atraktivita hry šla poté výrazně nahoru a šance střídala šanci - a to na obou stranách: V 70. minutě našel de Bruyne svým nádherným pasem na vzdálenější tyči Arnautoviče, jemuž k úspěšnému zásahu z voleje chybělo jen málo. Bayern odpověděl střelami Luize Gustáva (po výborné přihrávce od Müllera) a Shaqiriho. Četnými zákroky rozehřátý Mielitz však úspěšně odolával a zlikvidoval i pokus Mandžukiče.

V 81. minutě pak došlo k tomu, co už na Weserstadionu viselo ve vzduchu dlouhou dobu. Už už se spekulovalo, že duel dvou ofenzivně laděných týmů skončí bezbrankovu remízou, avšak Luiz Gustávo svou krásnou technickou ranou k tyči otevřel skóre utkání. A po pár minutách svítil na světelném ukazateli dokonce stav 2:0. Hlasatel ještě ani nestačil ohlásit Brazilcův gól a už se po přečíslení domácího mužstva mohl po Shaqirikho přihrávce radovat ze svého gólu Mandžukič. I nadále bylo před Mielitzovou branou dusno, ale dalšího gólu se diváci nedočkali.

Autor: Jan Mátl

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak ok

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 zapf fist BAYERN!

Reagovat
smazaný uživatel

O zapft is jdeme dál

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HunterRomario

3 a více gólů. Přání, aspoň remíza Werderu.

Reagovat
smazaný uživatel

neber to jako rejpání ? ale remíza Werderu ?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FUnk

1:2 a prani 1:1 az se zacnou dotahova ostatni

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

hlavne nech je pekný futbal o čo sa báť nemusíme

Reagovat
smazaný uživatel

ten pizzaro

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele