29. kolo
13.04.2013 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Střetnutí koncernových týmů nakonec kýženého vítěze nenašlo

Hoffenheim užuž sahal po dalším tříbodovém zisku, který by ohroženému týmu na chvostu tabulky výrazně pomohl, ovšem těsně před koncem se Vlkům po zásluze podařilo srovnat krok a obě strany si tak zapíší po bodu.

Tříbodovou injekcí proti Fortuně povzbuzené TSG začalo hned od první minuty aktivně a včasným přistupováním si získávalo územní převahu. Již ve čtvrté minutě se hnal do zajímavé příležitosti Schipplock, ovšem rozhodčí ještě předtím viděli nedovolený zákrok Roberta Firmina na Rodrígueze a dobře se rozvíjející akce rázem utichla. Postupem času se však začal obrat hry převracet...

...netrvalo dlouho a první branka byla na světě. Rodríguez poslal do pokutového území nadýchaný centr, jenž Arnold nechytatelnou střelou usměrnil k pravé tyči a mohl si tak odškrtnout premiérový zásah mezi německou elitou - 1:0. Pojistku mohl zanedlouho přidat Olić, chorvatský reprezentant ovšem na Casteelse recept nenašel! Celek z Kraichgau po dvaceti minutách opět zvýšil tempo a dobrou střelou se prezentoval Weis, avšak Benaglio si věděl rady!

Ve 34. minutě však Rodríguez ve vápně srazil k zemi Schipplocka a sudí Siebert nařídil pokutový kop, který se štěstím proměnil Salihović a srovnal tak na 1:1. Hosté byli po tomto momentu pochopitelně na koni a dokumentovat to mohl Delpierre, ale na skvělého Benaglia si nepřišel!

Hlavně díky zvýšení důrazu ve vápně už se ve druhém dějství na trávníku nepředstavil Simon Kjaer a do stoperské dvojice se vrátil ostřílený Alexander Madlung. Vzápětí to byl po volném přímém kopu Rodrígueze právě urostlý stoper, kdo se do míče hlavou bezchybně položil, ovšem skóre se zásluhou domácího strážce branky opět neměnilo! Automobilový celek svého protivníka zatlačil před vápno a vytvářel si šanci za šancí. Madlung ale znovu hlavou branku nenašel a Olić pro změnu nemířil do prostoru tří tyčí! Po hodině hry pak na druhé straně natáhl z dálky Beck a skóre se nečekaně měnilo - 1:2.

Dieter Hecking reagoval hned dvěma odvážnými změnami, kdy na hřiště poslal vyloženě čistokrevné útočníky v podobě Base Dosta a Patricka Helmese (nahradili Arnolda a Vieirinhu). Tento tah dlouho vyzníval do ztracena, bývalý kanonýr Leverkusenu nebo Kölnu však měl přeci jen dvě šance, ani jednu ale ve vyrovnávací trefu neproměnil! Čtyři minuty před koncem však po rohu zaslouženě srovnal Naldo na 2:2.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele