31. kolo
27.04.2013 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 3:1

Wolfsburg velmi přesvědčivě zdolal na své půdě Borussii Mönchengladbach a definitivně tak rozhodl o tom, že se v závěru soutěže nemusí v tabulce ohlížet za svá záda. Zatímco se fanoušci Vlků mohou těšit z tříbodového zisku, musí Favreho družina zvážit, do jaké míry myslí vážně svou případnou účast v pohárové Evropě.

Trenér domácích Hecking se odhodlal k nečekané rošádě na pozici středního obránce, kde Kjaera vystřídal Knoche. Rovněž kouč Hříbat Lucien Favre se oproti předchozímu kolu spokojil jen s jednou změnou, když Marxe v zahajovací sestavě vystřídal Nordtveit.

Na plný plyn se hrálo již od úvodního hvizdu a byli to nečekané hosté, kdo se mohutně tlačil dopředu. S velkou dávkou umu i štěstí Vlci zabránili brzkému inkasování. Již ve druhé minutě se před Benagliem objevil zcela sám zmiňovaný Nordtveit. Švýcarský gólman se s nasazením vlastní hlavy proti soupeři obětavě vrhl a zamezil první brance.

Avšak nadále byly k vidění akce ve směru na wolfsburskou svatyni. Herrmannovi v poslední moment utekl balon od nohy a Hanke pak v bezprostřední blízkosti ztroskotal na pohotovém obranném zákroku Knocheho. Velmi slibně vypadala i Mlapova přízemní rána. Na "běsnění" Gladbachu dokázala domácí jedenáctka zareagovat, prvním signálem byla Arnoldova dalekonosná rána. Tempo zápasu bylo vysoké, v osobních soubojích se hrálo nadoraz, ale přece jen se dění hry přesouvalo před bránu ter Stegena.

Do tutové šance se dostal Diego, avšak vysoko přestřelil. Diego se snažil rehabilitoval zvýšenou aktivitou na levé straně hřiště, kde zakládal ofenzivní manévry. Právě Brazilec oslovil ve 34. minutě mladého Arnolda, jehož tvrdou ránu ještě nešťastně tečoval do vlastní sítě Brouwers - 1:0. Dolnosasové odcházeli o poločase do šaten s jednobrankovým vedením, neboť hosté již nic kloudného nevymysleli.

Do druhého dějství vstoupili domácí páni o poznání zadrženěji a dovolili Gladbachu uzurpovat míč na dobu delší než přijatelnou. Krátká fáze pasivity měla být záhy potrestána. Po dlouhém nákopu se na hraně vápna zmocnil míče Mlapa a precizní tvrdou ránou pravačkou propálil bezbranného Benaglia. Hosté se však z vyrovnání neradovali dlouho, když Diego svou perfektní přihrávkou za obranu našel rozběhnutého Oliče, jehož přízemní střela doplula tam, kam měla - 2:1.

Gladbach byl tímto zásahem evidentně otřesen a co nevidět se tak dostavil K.O. úder. Vlci rozjeli učebnicový kontr, v němž balon putoval od Diega k Oličovi a zase zpět k režisérovi wolfsburské hry. Ter Stegen byl opět bez šance a brazilský záložník se dočkal zasloužené branky. V závěrečné fázi se utkání pouze dohrávalo a Diego ještě opovrhl čtvrtou brankou domácího výběru, jenž konečně začíná hrát tak, jak se od něj již delší dobu čekalo.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele