34. kolo
18.05.2013 15:30 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FSV Mainz 05 2:2

Fotbalisté Stuttgartu a Mainzu zakončili letošní sezónu remízou a nakonec mezi nimi je v tabulce pouze jednobodový rozdíl. VfB nakonec skončilo na dvanáctém místě se třiačtyřiceti body, Mainzu patří třináctá příčka. Utkání bylo zajímavé především v prvním poločase, kde padly také všechny čtyři branky, ve druhém poločase byla obrovská příležitost k vidění jen jednou.

Hosté byli v úvodu mnohem aktivnější a už v 9. minutě měli první vyloženou možnost, avšak Ivanschitz pálil z první jen do břevna. Mainz se dostal do vedení po čtvrthodině hry, kdy po individuální akci Nicolaie Müllera a jeho následné nahrávce do druhé vlny skóroval Chinedu Ede. Od této chvíle domácí zabrali a o tři minuty později mohlo být srovnáno, jenže Ibiševič hlavičkoval jen do rukavic Wetkla. Za další tři minuty pomohl Stuttgartu vlastní gól právě hostujícího gólmana.

Ten si po centru z pravé strany nešťastně srazil míč do branky. Domácí po tomto momentu ožili a ve 33. minutě otočili výsledek. Arthur Boka byl ve velmi těžké situaci, nakonec se ale uvolnil a proti jeho famózní střele neměl Wetklo žádnou šanci. Hosté to nevzdali a tři minuty před přestávkou se jim povedlo vyrovnat. Po pasu zprava tečoval míč ve skluzu N. Müller, brankář Ulreich vyrazil míč jen na jeho hlavu a ten nakonec zapadl do sítě - 2:2.

Po změně stran nechtěl ani jede celek udělat chybu a hrálo se bez větších šancí, v samém závěru se duel dohrával v poklidném duchu. Největší šanci promarnil hlavičkující Harnik, který po pasu Maxima mířil o pár decimetrů vedle. V hostujícím dresu opět odehrál celé utkání český obránce Zdeněk Pospěch, který tak v sezóně vynechal jen jediný bundesligový zápas.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele