27. kolo
30.03.2013 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - TSG Hoffenheim 3:0

Dlouho nemohlo Schalke 04 nalézt recept na dobře organizovaný Hoffenheim, avšak nakonec se jeho fanoušci mohli radovat z třígólového vítězství. O osudu utkání se rozhodlo až po vypršení "úvodních" sedmdesáti minut, když brankové hody odstartoval vydařený kontr Königsblauen. Ti si tak v boji o Champions league připsali tři body. Naopak mužstvo trenéra Kurze si zase o něco více zkomplikovalo svou záchranářskou misi.

Utkání se rozjíždělo velmi pozvolna, jelikož obě mužstva se ze začátku zaměřila na svědomitou defenzívu. V dresu domácích byl v úvodu nejaktivnější krajní bek Uchida, jenž zle trápil kapitána soupeře Becka, a posílal do vápna Hoffenheimu zajímavé centry. Brazilec Bastos se pak prezentoval dobře zahraným přímým kopem, jemuž chybělo jen málo. Jinak byla k vidění velmi vyrovnaná partie, v níž měli své zajímavější pokusy i hosté.

Iniciativa se očekávala zejména od favorizovaných Königsblauen, avšak pozorně si počínající hosté přinutili borce Schalke jen k dalekonosným pokusům či ke kombinacím, jež znehodnocovala nepřesnost v přihrávkách. Dobře fungující obrana TSG tak neměla s nenápaditým hostitelem větší problémy. Velkou aktivitou hýřili zejména křídelní hráči Bastos a Farfán, avšak vyloženou gólovou příležitost nebyli s to vytvořit. A tak první dějství brankovou situaci nevidělo.

Hoffenheim vstoupil do druhého poločasu o poznání aktivněji, než jak se prezentoval po většinu půle prvé. Na výběru trenéra Kurze bylo patrné, že ani z Veltins Arény by mu jeden bod nestačil. Jejich obrana tak již nebyla tak pevně vyztužena a začaly se množit šance Knappen. Po hodině hry posadil Farfán dobrý balon na hlavu Neustädtera, jehož krkolomný pokus o zakončení dokázal gólman Gomes vyboxovat. Zanedlouho se do dvou akcí přimotal vystřídavší Raffael, avšak ten si měl na svou gólovou radost ještě chvíli počkat.

Prvním, kdo se postaral o bouřlivou oslavu zaplněné arény nad vstřelenou brankou, byl nenápadný Marco Höger, jenž ve spolupráci s Farfánem zužitkoval protiútok, jenž u vlastní šestnáctky sám založil. Německý záložník si počíhal na Peruáncovu zpětnou přihrávku a střelou do protipohybu gólmana TSG otevřel skóre. Jestliže to dlouho vypadalo, že budou v utkání absentovat góly, pak první vstřelená branka spustila gólové rejdy domácího celku.

Po pár minutách naservíroval z levé strany pěkný balon do šestnáctky Kolasinac. Jeho přesný míč si našel volného Raffaela, jenž z krátké distance pohodlně zavěsil. Chvíli nato se mohl z úspěšné trefy zaradovat i Fin Pukki, jenž si v šestnáctce naběhl na Raffaelovu přihrávku a angličanem zvýšil na třígólový rozdíl. Pro Hoffenheim to byl více než hořký závěr zápasu - úvodní koncentrovanost hostů přišla nazmar. A to měl ještě Raffael na noze čtvrtou branku, kterou však pohrdl, když mu ve skórování stihl zabránit Abraham.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.metacafe.com/watch/10185334/scha/

A že se hráči Schalke nadřeli....ale ty góly stály za to

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele