30. kolo
20.04.2013 15:30 CET
1 : 6
(0:3)

Reportáž

Hannover 96 - Bayern Mnichov 1:6

Ve všech směrech lepší hráči mistrovského Bayernu Mnichov si poradili s jedenáctkou trenéra Slomky. Po galapředstavení hostů odcházeli domácí borci ze hřiště s výpraskem 1:6. Kdo čekal, že by se mohl zopakovat scénář z posledních dvou utkání Bayernu na hannoverské půdě, hrubě se mýlil. FCB tak poslal do Barcelony před bitvou v LM jednoznačný vzkaz.

Začátek utkání přitom nenasvědčoval tomu, že by si měli domácí tímto zápasem tolik zhoršit skóre. Velmi dobře si v úvodních minutách počínali Schlaudraff a Rausch. Na druhé straně hřiště o sobě dával vědět zejména Müller, jehož jednu přihrávku málem gólově zužitkoval Gómez. Postupem času to už byli jen Mnichované, kdo kontroloval hru, a Slomkově jedenáctce nezbývalo nic jiného, než vsadit na rychlé protiútoky.

První gól vstřelil hráč v dresu domácího mužstva, bohužel pro návštěvníky AWD Arény do vlastní sítě. Nešťastníkem byl navrátilec Lars Stindl, jenž do hannoverské svatyně nasměroval Alabovu nebezpečně vyhlížející přihrávku do malého vápna. Pak už to byla klasická mnichovská smršť. Nejprve se Pizarrova střela odrazila od břevna těsně před brankovou linii. Za dvě minuty se však již mohl z gólu radovat Franck Ribéry, jenž zužitkoval zaváhání beka Djouroua, jehož nepovedenou přihrávku zachytil Pizarro. Teprve pak přišla první zajímavější šance Šestadevadesátek, když Diouf na malém vápně jen o vlásek nedosáhl na zajímavou přihrávku Pandera.

Kontaktní gól by jistě přidal na dramatičnosti, avšak domácím byl souzen stejný příděl jako jiným týmům před nimi. V pohodě hrající hosté se nejednou dopustili lehkovážnosti, jako například Pizarro, jehož zaváhání však po Schlaudraffově přihrávce nedokázal potrestat nešťastník Stindl. Pověstné "nedáš-dostaneš" se tak mohlo znovu projevit v celé své kráse. Pizarro svou předchozí chybu odčinil krásnou přihrávkou z vlastní poloviny na Gómeze, jenž po Schulzově pozdním dostoupení zvýšil na 3:0. Před odchodem do kabin pak ještě Zieler zabránil Ribérymu v další brance.

Bayern tak byl na dobré cestě opanovat i 13. utkání odvetné fáze ligy. Do druhého poločasu tak Heynckes raději ani nestavěl Müllera a Ribéryho, jejichž místa zaujali Robben a Shaqiri. Na projevu čerstvého mistra pak bylo patrné, že šetří síly na katalánského obra. Tah na bránu a tempo se na nějaký čas vytratily. Ne však na dlouho - "bohužel" pro Die Roten. Po hodině hry přidal svou druhou branku Gómez, když dokázal zužitkovat Boatengovu nahrávku a prosadit se před Djourouem. Německý forvard se pravačkou z pěti metrů mýlit nemohl.

Všem v AWD Aréně pak bylo jasné, že se schyluje k další popravě, v níž bude Bayern v již téměř tradiční roli nemilosrdného kata. Pěknou kombinaci spolu sehráli Alaba se Shaqirim, kteří pak oslovili na malém vápně stojícího Pizarra. Ten k této parádě jen dopsal gólovou tečku. Čestný gól pak domácí družině dopřál chybující brankář Neuer, jenž neudržel Panderův přímý kop a mladý Hoffmann tak mohl pohodlně skórovat. Tuto trhlinu na představení FCB rychle zaplátoval poslední gólovou trefou Pizarro, jenž takto dotáhl svůj efektní dribling před Zielera. Sedm branek již tomuto utkání "stačilo."

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

na Hannoveri to bude mat Bayern ťažke ale vyhraju 0:1 alebo 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Tady těžko říct, Bayern se bude šetřit na Barcu, ale aji s náhradníkama dokážou soupeře válcovat. Tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně se nezranit a v klidu zvítězit 1:4 Bayern

Reagovat
OVi.77

klasické 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:6

Reagovat
OVi.77

No skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

bayern jede

Reagovat
smazaný uživatel

Gut Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/b9e38adfb2c7c72b9c0c6c4aca6bbad8/

Co kdyby dali vedle sebe Pizarra, Gomeze a Mandžukiče

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo vi jestli by se snesli, ale trojka to je paradni

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele