21. kolo
10.02.2013 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Augsburg - 1. FSV Mainz 05 1:1

Duel mezi augsburskými Fuggestädter a mohučskými Nullfünfer skončil dělbou bodů. Navzdory skutečnosti, že FCA zůstal i ve čtvrtém utkání v řadě neporažen, nemohli být Švábi po závěrečném hvizdu příliš spokojeni, neboť mohli na domácím stadionu vytěžit více. Augsburg sice musel reagovat na jednobrankové manko, avšak ve druhém poločase dominoval, když získal početní výhodu. Oslabení fotbalisté FSV se o bod připravit nenechali.

S kuráží i zdravou dávkou drzosti vstoupili augsburští do tohoto klání. FCA byl v úvodu zřetelně aktivnějším mužstvem, počínal si mnohem agresivněji, pressoval a připravil hostujícímu celku nejednu horkou chvilku. Tuchelova jedenáctka nebyla schopna rozvinout kloudnější útočnou akci. Ale překvapivě to mohl být právě klub z Porýní-Falce, jenž mohl potrestat hrubku domácího týmu a jít do vedení. Callsen-Bracker nešikovně tečoval Szalaiovu střelu a mohl pak poděkovat dobře reagujícímu gólmanovi Manningerovi, jenž parádním zákrokem zabránil nešťastnému "vlastenci".

Právě tento okamžik byl impulzem pro domácí borce, aby svým aktivním přístupem drželi soupeře daleko od brány. Z nasazení záhy resultovaly i první slibné šance Weinzierlovy družiny: Klavan ztroskotal na Wetklovi, de Jongův přímý kop prolétl těsně kolem pravé tyče. Po těchto hrozbách byli Nullfünfer přinuceni k pohotové stabilizaci obranných řad. V 21. minutě se devatenáctileté hvězdičce hostů Parkerovi podařilo rozvlnit síť, avšak hraniční (až spornou) situaci vyhodnotili sudí jako ofsajdovou. Rozhodčí pak do historie utkání podruhé významněji promluvil v okamžiku, kdy mohučský Junior Diaz povalil ve vlastním vápně Korejce Jiho. Píšťalka sudího zůstala němá.

Po této události se stala partie hektičtější a na trávníku se mezi hráči přiostřilo. Těsně před odchodem do kabin se však krom tvrdých soubojů dočkali diváci i brankové situace. Žel pro domácí fanoušky skončil balon v síti FCA. O otevření skóre se svou pravačkou postaral obávaný střelec Szalai. Aby však nebyla v řadách hostů euforie příliš velká, spatřil Parker v nastaveném čase prvé půle červenou kartu. Mladíček měl své nohy v osobním souboji s Parkhurstem příliš vysoko.

Oslabení hosté vsadili ve druhém dějství na svědomitou defenzívu ve vlastní polovině. To však nijak nebránilo domácím ve vytrvalém ohrožování Wetklovy brány. Do slibných šancí se dostali Koo a Mölders. Zanedlouho to byl právě druhý jmenovaný, kdo kýženého gólu dosáhl: De Jong odcentroval z levé strany a našel kanonýra FCA, jenž hlavou z devíti metrů svým sedmým zásahem v sezóně zařídil vyrovnání. Bylo ještě dost času na přidání další branky a mohučské fotbalisty tak čekaly dlouhé minuty vzdoru.

Nullfünfer museli zejména odolat pokusům Mölderse a Parkhursta. Obrat se však k velkému překvapení nekonal. Problémem Fuggerstädter se totiž ukázala nízká kreativita a schopnost překvapit soupeře rychlou akcí či chytrou přihrávkou. Zůstalo spíše u dalekonosných pokusů Kooa a Wernera, které se neujaly. Poslední slovo utkání naopak patřilo Mainzu - konkrétně vystřídavšímu Rissemu, po jehož pokusu z 18 metrů chybělo jen málo. Byla to poslední vážná akce zápasu, závěrečná desetiminutovka nic zajímavého nepřinesla.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele