19. kolo
26.01.2013 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Hoffnheim neuspěl ani na hřišti Eintrachtu a dál se potácí ke dnu

Frankfurt dokázal napravit zaváhání na hřišti Leverkusenu a před vlastními fanoušky udolal výrazně se trápící TSG, které se po remíze Augsburgu aktuálně propadá na předposlední místo a bude tak mít ještě řádně napilno.

Počáteční oťukávání nemělo dlouhého trvání a hra se začala odvíjet, jako tradičně na půdě Commerzbank-Areny, podle domácích not. Hned záhy to byl Meier, kdo vyzkoušel Wieseho pozornost. Devátá minuta přinesla střelu Laniga, ta se však do prostoru branky nevešla. To mohlo Eintracht mrzet: Volland však nejdříve poslal volný přímý kop nad břevno a později nechal vyniknout Trappa!

To však bylo z pohledu koncernového týmu na dlouho dobu jediné výraznější nebezpečí a nadále se pokračovalo pod taktovkou Orlů. Velkou šanci měl Matmour, bývalý alžírský reprezentant opřel svoji hlavičku do břevna hostující branky! Po Oczipkově standardce to byl pro změnu Aigner, ani jemu se však nepodařilo nasměrovat mičudu do vymezeného prostoru! Ve 26. minutě se Lanig dožadoval u sudího Dreese odpískání pokutového kopu za ruku Ochse, ovšem marně. Joselu na druhé straně Trappa sotva protáhl. Obrana TSG však do pauzy nevydržela: Oczipka našel Inuie, ten ještě předal do cesty Lanigovi, který využil "dne otevřených dveří" a pohodlně zavěsil - 1:0.

Druhá půle katapultovala do hry také Roberta Firmina (nahradil Luise Advinculu) a jeho přítomnost byla okamžitě patrná. Brazilský hračička měl po Vollandově pasu velkou možnost, do cesty se mu však postavil výborným reflexivním zákrokem Trapp! Rychlé kombinační akce poté vedly k možnostem pro Polanskiho a Usamiho, prvně jmenovaný ale mířil nad branku a japonský štírek na strážce domácí branky nevyzrál!

Po hodině hry se ale Hoffenheim dočkal zaslouženého srovnání: Beck oslovil Vollanda, který už se tentokráte nemýlil a bezpečně poslal balón za čáru - 2:1. Radost celku z Karichgau však neměla dlouhého trvání. Oczipkův roh prodloužil na zadní tyč Joselu a Aigner už si věděl rady - 2:1. Domácí už si těsné vedení v závěrečných minutách bez větších potíží udrželi a mohou tak nadále pomýšlet na LM.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Nový tréner , nový hráči ... - 2 - Wiese , Johnson , Vestergaard , Abraham, Beck , Polanski , Rudy, Volland, Firmino, Salihovic, Derdiyok

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele